Gulbim trešo nedēļu pēc kārtas neliels kāpums ATP rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis jau trešo nedēļu pēc kārtas veicis nelielu kāpumu rangā.

Vadošais Latvijas tenisists Gulbis atjaunotajā rangā pakāpies par piecām pozīcijām un ieņem 124.vietu, bet pēdējo trīs nedēļu laikā viņam ir septiņu pozīciju kāpums. Pagājušajā nedēļā Gulbis sasniedza Loskabosas "ATP World Tour 250" turnīra otro kārtu, bet apstājās Monreālas ATP "Masters 1000" kvalifikācijā, tādējādi šonedēļ savu punktu ražu nepapildinās.

Tikmēr pēc ranga reorganizācijas, punktus piešķirot arī ITF turnīru zemāko kārtu dalībniekiem, otrā Latvijas rakete Mārtiņš Podžus reitingā pakāpies par 200 vietām un ieņem 467.pozīciju. Rangā atgriezušies Artūrs Lazdiņš (ATP 1410.), Roberts Grīnvalds (ATP 1457.), Jānis Podžus (ATP 1792.) un Mārtiņš Rocēns (ATP 1969.).

Savukārt pirmajā desmitniekā notikušas nelielas pārmaiņas. Ierasti pirmais ATP rangā ir serbs Džokovičs, kurš par nedaudz vairāk nekā 4400 punktiem apsteidz Spānijas tenisistu Rafaelu Nadalu. Trešais ir šveicietis Rodžers Federers, bet ceturto vietu saglabā Austrijas sportists Dominiks Tīms, kamēr uz piekto pozīciju pakāpies grieķis Stefans Cicips. Tāpat vienas vietas kāpums ir japānim Kei Nišikori, bet divas vietas zaudējis vācietis Aleksandrs Zverevs. Tālāk seko krievs Karens Hačanovs, bet par vienu vietu pakāpies viņa tautietis Daniils Medvedevs, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz Dienvidāfrikas Republikas tenisists Kevins Andersons.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Vašingtonas "ATP World Tour 500" turnīrā uzvarēja austrālietis Niks Kiris, kurš par 25 vietām pakāpies uz 27.pozīciju. Tikmēr Loskabosas "ATP World Tour 250" turnīrā uzvarēja argentīnietis Djego Švarcmans, kurš no 29.vietas pakāpies uz 23.pozīciju, bet tādas pašas raudzes mačos Kicbīlelē uzvaras laurus plūca Tīms.

Pēc reorganizācijas dubultspēlēs par Latvijas pirmo raketi kļuvis M.Podžus, kurš par 278 vietām pakāpies uz 416.pozīciju, Gulbim ir 99 vietu kritums uz 438.pozīciju, bet J.Podžum 122 vietu kāpums uz 635.pozīciju. Tāpat tagad dubultspēļu rangā ir arī Lazdiņš (ATP 923.), Rūdolfs Mednis (ATP 1527.), Grīnvalds (ATP 1546.), Rocēns (ATP 1647.) un Mikus Losbergs (ATP 1960.).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu