Ķilps Eiropas U-18 čempionātu noslēdzis kā trešais labākais piespēlētājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Ķilps.
Kristaps Ķilps. Foto: basket.lv

Latviešu aizsargs Kristaps Ķilps Eiropas U-18 čempionātu basketbolā noslēdzis kā trešais labākais piespēlētājs.

Ķilps pēc apakšgrupu turnīra šajā rādītājā bija līderis, bet turnīra tupinājumā komandas sniegums kritās. Kandavnieks septiņās spēlēs vidēji asistēja 6,0 rezultatīvos uzbrukumos, kamēr labākais ar 9,6 piespēlēm bija nīderlandietis Keje van Vursts de Vriss.

Tāpat viņš bija rezultatīvākais Latvijas basketbolists šajā čempionātā, caurmērā vienā spēlē gūstot 11,4 punktus, kas deva 22.vietu. Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 21,0 punktu spēlē bija melnkalnietis Bojans Tomaševičs.

Tiesa, pērnā gada Eiropas U-18 vicečempions Ķilps dalīja līderpozīciju pieļautajās kļūdās, vidēji mačā iekrājot 4,7 kļūdas.

Tikmēr cīņā zem groziem līderis Latvijas izlasē bija vēl viens pērnā gada sudraba medaļas laureāts Mārcis Šteinbergs, kurš vidēji spēlē izcīnījis 7,0 atlēkušās bumbas, kas deva 14.vietu. Ar vidēji 12,1 efektivitātes koeficienta punktu Šteinbergs bija produktīvākais Latvijas izlasē, bet čempionātā viņš šajā statistikas rādītājā bija 21.vietā.

Latvijas jaunie basketbolisti vidēji mačā guvuši 65,9 punktus, kas deva dalīto 12.vietu, bet rezultatīvākie ar 79,9 punktiem bija spāņi, kuri tika kronēti par čempioniem.

Latvijas puiši pēc apakšgrupu turnīra bija līderi divpunktu metienu un tālmetienu precizitātē, bet noslēgumā šajos rādītājos ieņēma trešo un ceturto vietu, iekrājot attiecīgi 50,8% un 28,3%. Kopējos metienos no spēles latvieši bija sestie, iemetot 41,0% raidījumu. Turpretī uz soda metienu līnijas Latvijas izlase bija viena no vājākajām komandām turnīrā, jo realizēja vien 53,8% brīvmetienu, kas deva 13.vietu.

Tāpat latvieši bija pieticīgākie cīņā zem groziem, ar 36,6 atlēkušajām bumbām un 1,4 bloķētiem metieniem šajos statistikas rādītājos ieņemot pēdējās vietas. Latvijas jaunajiem basketbolistiem grūtības sagādāja arī pārtvert pretinieku piespēles, ar vidēji 6,3 "nozagtām" bumbām ieņemot priekšpēdējo vietu starp 16 izlasēm.

Jau ziņots, ka Latvijas jaunie basketbolisti zaudēja visās septiņās turnīra spēlēs, tādējādi pametīs augstāko divīziju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu