Juris Kulakovs atklāti par to, kādēļ pārtraucis lietot alkoholu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

​61 gadu vecais latviešu komponists, grupas "Pērkons" mūziķis Juris Kulakovs jau gadu ir pilnībā atteicies no alkohola lietošanas. Intervijā izdevumam "Ievas Veselība" mūziķis atklāj, kāds bijis viņa ceļš, lai pieņemtu šo lēmumu. 

"Nevienam nav noslēpums, ka esmu lietojis daudz alkohola. Pagājušā gada pavasarī "Trīs Latvijas tenori" [sastāvā Miervaldis Jenčs, Guntars Ruņģis un tagadējais Kultūras ministrs Nauris Puntulis - red.] mani gribēja redzēt uz skatuves savā jubilejas koncertā, kad piedzīvoju kārtējo toksisko hepatītu jeb saindēšanos. Iereibis aizkūlos uz mēģinājumu, paklausījos, kā "Tautumeitas" dzied zēnu korim rakstītās notis, pateicu, ka ir ļoti labi, un iemigu. Miervaldis un Puntulis solīja, ka aizvedīs mani uz mājām, bet pa ceļam kaut kur jāiebrauc. (..) Izrādās, viņi bija sarunājuši man vietu Strenčos, kurp pārcēlies Straupes narkoloģiskās slimnīcas personāls.

Kad sapratu, kur esmu nonācis, strostēju tenorus no panckām ārā.

Ārstējošais ārsts vēlāk atzinās, ka tobrīd baidījies mums tuvoties, bet galu galā samierinājos. Tā bija pirmā reize, kad nonācu šāda tipa ārstniecības iestādē," intervijā "Ievas Veselībai" atklāj mūziķis. 

Viņš stāsta, ka Strenčos pavadīja trīs dienas. Ārsti secināja, ka viņa stāvoklis ir slikts, bet stabils, un ļāva mūziķim kāpt uz skatuves "Trīs Latvijas tenoru" koncertā pērnā gada martā. "Tur izdarīju visu, ko no manis gaidīja, bet bija sākusies aritmija – sirdsdarbība te paskrien, te apstājas."

Mūziķis atklāj, ka aritmija iegūta, lietojot alkoholu, un, lai pilnībā atveseļotos, ārsts ieteicis no alkohola lietošanas turpmāk atturēties. "Tad arī nolēmu – "Gana dzerts, nu, gana, sirds vēl gluži mundra!"" - tā Kulakovs.

Viņš piebilst: "Mans viedoklis ir tāds – ja alkoholisms ir aizgājis par tālu, tā ir hroniska, neārstējama slimība un to izārstēt nevar. Pašam jāpieņem lēmums, ka es vairs nelietoju, ka alkohols uz mani vairs neattiecas."

Kā zināms, 5. jūlijā Ikšķiles estrādē notika jau piektā "Kulakova nakts". Festivālā piedalījās grupas “Pērkons”, “Menuets”, Rihards Saule & Co, “Rīgas modes” , “Trīs Latvijas tenori”, RTU vīru koris "Gaudeamus" (diriģents Ivars Cinkuss), Pūtēju orķestris "Horizonts" (diriģents Tomass Kokamegi), UFO un estrādes apvienība "Kaija", Jānis Bērziņš (soloģitāra), Ieva Parša (mecosoprāns), Varis Siliņš un Liepājas kamerorķestris, Rusted Wheel u.c. mūziķi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu