Bojāgājušais pusaudzis guva 52 procentus ķīmiskus ķermeņa apdegumus. Jauna informācija par Dobeles deputāta krimināllietu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pret Dobeles novada deputātu Viktoru Eihmani un viņa dēlu Ervīnu celta apsūdzība par pārkāpumu, kas izraisīja 17 gadus veca skolnieka nāvi. Zēns darba vietā guva 52% ķīmiskus ķermeņa apdegumus un pēc nedēļas slimnīcā gāja bojā, vēsta raidījums "Degpunktā".

» Dobeles novada deputātu Eihmani apsūdz saistībā ar pusaudža nāvi Auru pagastā

Zēns toreiz vasaras brīvlaikā piestrādājis vietējā zemnieku saimniecībā un nedrošu darba apstākļu dēļ guva nāvējošus ķermeņa apdegumus.

Kooperatīva "Auru grauds" direktors un Dobelē strādājošais deputāts Viktors Eihmanis apsūdzēts par darba aizsardzību reglamentējošo normatīvo aktu prasību smagu pārkāpumu.

Uzņēmuma īpašnieks neesot izsniedzis darbam paredzētu apģērbu, kā arī neesot izskaidrojis pareizu apiešanos ar agroķīmijas vielām, kas izraisījusi pusaudža nāvi, atklāj raidījums.

Krimināllietā celta apsūdzība arī pret Viktora Eihmaņa dēlu Ervīnu, jo bijis atbildīgs par darbinieku drošību.

Zēns liktenīgajā dienā uzņēmuma kaltē darbojies kopā ar savu kolēģi – kādu pieaugušu vīrieti, kurš negadījumā arī guva apdegumus un nonāca slimnīcā, atklāj raidījums.

Abi darbinieki negadījuma dienā centušies pagatavot kaustiskās sodas šķīdumu. Maiss ar sauso vielu bijis smags - nelaiķa uzdevums bijis to bērt maisāmajā tvertnē, kurā atradies uzsildīts ūdens. Tas izraisīja asu ķīmisku reakciju, atklāj raidījums.

"Degpunktā" prokuratūrā esot noskaidrojuši, ka abi apsūdzētie savu vainu noliedzot un nevēloties izciest likumā noteikto sodu. Kooperatīva vadītāji cietušajai ģimenei piedāvājuši naudas līdzekļus, norāda raidījums.

Prokuratūra raidījumam esot apgalvojusi, ka Eihmaņus par pārkāpumiem iztiesās 2020. gada janvārī Zemgales rajona tiesā, Jelgavā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu