Slavens blogeris šokējošā eksperimentā uz sevis pārbauda, vai haizivis patiešām spēj sajust asinis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ markrober

Izbijušais NASA un “Apple” produktu inženieris un izgudrotājs Marks Robers, kurš tagad ir slavens vietnes “Youtube” blogeris ar 7,9 miljoniem sekotāju, nolēma veikt visai pārgalvīgu eksperimentu ar haizivīm, cenšoties kliedēt mītus.

Par godu kanāla “Discovery” haizivs nedēļai Robers publiskoja jaunu video. Līdz šim vienmēr uzskatīts, ka haizivs pat no ļoti liela attāluma spēj sajust asins pilienu, tādēļ viņš izlēma šo teoriju pārbaudīt. Viņš sapulcināja veselu ekspertu komandu un rūpīgi iesaistījās plānošanā.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Eksperimenta būtība: blogeris pie Bahamu salu krastiem, kur haizivis mitinās lielā daudzumā, ūdenī izlēja dažādus šķidrumus, tostarp govju un cilvēka asinis, zivju eļļu un urīnu.

Litrs govs asiņu plēsoņu uzmanību piesaistīja visvairāk un stundas laikā ap sevi sapulcināja 41 haizivi. Četras haizivis pievilināja arī zivju eļļa, savukārt urīns un 15 pilieni cilvēka asiņu nevienu haizivi neinteresēja. Starp citu, urīna kā ēsmas izvēle nebija nejauša: daudzi sērfotāji nevēlas nokārtoties ūdenī, jo baidās no haizivīm.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

“Ko es varu teikt... Ja ūdenī, kas pilns ar haizivīm, nevienu neinteresēja 15 pilieni cilvēka asiņu, tad, pat ja peldēšanās laikā gadās stipri saskrāpēties, baidīties nav iemesla,” video noslēgumā rezumēja blogeris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu