No dzīvokļa izņemtie 58 suņi: "Ulubele" acina sabiedrību ziedot, paužot nožēlu par "ierēdņu pasivitāti" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Dzīvnieku patversme "Ulubele" lūdz finansiālu palīdzību no dzīvokļa Pārdaugavā jūnija izņemto 58 suņu uzturēšanai, paužot nožēlu, ka pusotra mēneša laikā ar patversmi aizvien nav noslēgts līgums par dzīvnieku uzturēšanu, informē dzīvnieku patversmē.

"Ulubele" pārstāvji atgādina, ka 26. jūnijā šausminošos apstākļos turētie 58 mazie suņi, pateicoties policijas operatīvai rīcībai, tika izglābti un nonāca "Ulubeles" aprūpē. Suņi patversmē uzturas jau pusotru mēnesi, kur tiek aprūpēti un ārstēti.

Visu 58 dzīvnieku uzturēšana šajā laikā tika nodrošināta brīvprātīgi un nu līdzcilvēku ziedotie līdzekļi ir beigušies, atzīst patversmē.

» Video: Dzīvnieku patversme aicina sabiedrību palīdzēt 58 izglābtajiem suņiem

"[..] neskatoties uz policijas priekšzīmīgi veikto darbu, ierēdņi joprojām nedara savu darbu," kritiski ir patversmes pārstāvji, atklājot, ka līgums ar patversmi par suņu uzturēšanu nav noslēgts un to tālākais liktenis aizvien nav skaidrs.

"Suņuku uzturēšanai nepieciešama nauda, jo darbiniekiem ir jāizmaksā algas, zāļu tirgotavām un veterinārajām klīnikām jāmaksā par pakalpojumiem, mazuļiem jāpērk kvalitatīva barība," norāda patversmē.

"Ulubeles" pārstāvji atklāj, ka daļai no suņiem ir dažādas acu traumas, jo tie iepriekš ir dzīvojuši neiedomājamā šaurībā būros un, visticamāk, ar nagiem un/vai zobiem ir savainojuši viens otru. Starp suņiem ir arī dzīvnieki ar ādas problēmām, zemu imunitāti vai pārtikas alerģiju.

"Katru dienu "Ulubeles" darbinieki veic ārstu nozīmētās procedūras, aprūpē, socializē," informē "Ulubele" pārstāvji.

Tāpēc patversme lūdz iedzīvotājus finansiāli atbalstīt patversmi, aicinot ziedot uz tās mājaslapā pieejamo bankas kontu.

Tikmēr Rīgas Pašvaldības policija (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis stāsta, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu lietvedība saistībā ar suņiem nosūtīta Rīgas domes administratīvajai komisijai, kura to izskatīs 20. augustā. Tad arī varētu tapt zināms suņu tālākais liktenis.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un dzīvnieku nogalināšanas prasību pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām - no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Jau ziņots, ka RPP darbinieki 26. jūnija pēcpusdienā no kāda dzīvokļa Pārdaugavā izņēma 58 suņus, kas turēti antisanitāros apstākļos, tostarp Jorkšīras terjerus, špicus un toiterjerus. Dzīvoklī palika četri suņi, kuriem, pēc saimnieces teiktā, esot diabēts, tādēļ tiem nepieciešami speciāli medikamenti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu