Ārvalstu mediji: Krievijā pēc reaktīvā dzinēja uzsprāgšanas cilvēki uztraucas par radiāciju un steidz iepirkt jodu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Krievijas ziemeļos divās pilsētās iedzīvotāji sākuši lielos daudzumos iepirkt joda tabletes, ko izmanto, lai mazinātu radiācijas ietekmi uz organismu. Straujais joda pieprasījums sācies pēc tam, kad tika ziņots, ka ceturtdien, 8. augustā, Krievijas Arhangeļskas apgabalā uzsprāga reaktīvais dzinējis, vēsta "Reuters" atsaucoties uz reģionālajiem medijiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija nav sniegusi plašu informāciju par notikušo, taču zināms, ka negadījumā gājuši bojā divi cilvēki, bet seši ir ievainoti. 

Atsaucoties uz anonīmu avotu ziņu aģentūra "TASS" vēstīja, ka radiācijas līmenis Severodvinskā ir normāls. 

Tomēr dažas apgabala kaimiņpilsētas ziņoja par to, ka konstatēti nelieli radiācijas uzplaiksnījumi.

Kādā Krievijas portālā tiek rakstīts, ka vairāki iedzīvotāji zvanījuši un prasījuši par jodu. Tāpat tiek ziņots, ka citās pilsētu aptiekās ir beidzies jods. 

Arī BBC, atsaucoties uz Krievijas portālu "29.ru", ziņo, ka mediķi, kuri devušies sniegt palīdzību sprādzienā cietušajiem, stāsta, ka cilvēki bija ģērbti specializētos aizsargtērpos.

Pagājušajā mēnesī Krievijas armija atklāja, ka ugunsgrēkā uz kodolzemūdenes Barenca jūrā gājuši bojā 14 cilvēki.

Citā incidentā šonedēļ militārajā objektā Sibīrijā dzīvību zaudēja vismaz viens cilvēks un vairāki tika ievainoti. Munīcijas noliktavā izcēlās ugunsgrēks un sākās nekontrolēti šāviņu sprādzieni. Izmeklētāji pieļauj, ka cēlonis varētu būt neatbilstoša munīcijas glabāšana.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu