"Iedzīvotāji aktīvi iesaistās cīņā!" VID par čeku loterijas pirmo mēnesi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čeku loterijas atklāšanas pasākums
Čeku loterijas atklāšanas pasākums Foto: Edijs Pālens/LETA

TV3 raidījuma "Superbingo" laikā svētdien, 11. augustā, tika paziņoti pirmie uzvarētāji Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā čeku loterijā, kas nozīmē, ka pirmais mēnesis ar jaunieviesto loteriju ir noslēdzies. Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā pirmo čeku loterijas mēnesi vērtē kā ļoti sekmīgu, vēsta Latvijas Radio.

Pirmajā čeku loterijas izlozē iesniegti 1,7 miljoni čeku, kvīšu un biļešu.

» "Kur ir īsziņa par uzvaru?" Sociālo tīklu lietotāji apspriež čeku loterijas izlozi un laimestus

No visiem loterijai reģistrētajiem čekiem tika izlozēta viena naudas balva 10 000 eiro vērtībā, trīs naudas balvas 5000 eiro vērtībā, 50 naudas balvas 100 eiro vērtībā, kā arī 72 Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku balvas - dāvanu kartes, pakalpojumi un dažādas citas lietas.   

"Es gribētu teikt, ka iedzīvotāju atsaucība ir bijusi ļoti, ļoti liela. Iesniegti nepilni 2 miljoni vai precīzāk – 1,7 miljoni dažādi čeki, kvītis un biļetes. Uz vakardienu tie jau bija 1,9 miljoni. Ņemot vērā tos rādītājus, kas ir vēl pieskaitot augusta dienas klāt, tā kā vidēji dienā tika reģistrēti ap 50 000, tad es gribētu teikt, ka iedzīvotāju atsaucība ir ļoti, ļoti liela," Latvijas Radio atzina Pelēkā.

Pelēkā arī skaidroja, ka secinājumus par uzņēmēju darbības godprātīgumu pēc pirmās loterijas izdarīt esot pāragri, tomēr jau tagad ir zināms, ka daļa no iesniegtajiem čekiem nav atpazīti. Pelēkā radio skaidroja, ka šie čeki, visticamāk, nav atpazīti, jo cilvēki ir kļūdījušies, ievadot datus.

"Ja čeks netiek automātiski atpazīts, tas nozīmē, ka kāds no šiem te kritērijiem – vai nu kases aparāta šasijas numurs vai uzņēmuma reģistrācijas numurs - nav sakrituši VID datubāzēs, bet šeit noteikti ir jāpaskatās, vai tur nav kādas no datu ievades kļūdām," ēterā norādīja Pelēkā.  

Šie neatpazītie čeki loterijā nepiedaloties.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā raidījumam skaidroja, ka vēlreiz tiks pārbaudīti tie uzņēmumi, kuru čeki ir uzvarējuši, lai iegūtu pārliecību par čeku atbilstību, tomēr pārbaudes citos uzņēmumos tiks veiktas vien tad, kad būs veikta lielāka analīze par saņemtajiem čekiem, atklāj raidījums.

"Čeku loterija iesaista pašus iedzīvotājus cīņai, jo nav noslēpums, ka bieži vien čeki netiek izsniegti, un pircēji šos čekus neprasīja. Nu tad tagad man pašai ir nācies saskarties ar to, ka kāds no citiem pircējiem paprasa šos čekus pārdevējam," radio sacīja Pelēkā.

Nākamā čeku loterijas izloze gaidāma 8. septembrī. Čeku loterijas laimestiem iedzīvotāju ienākuma nodoklis netiek piemērots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu