"Mēs dzīvojam akla pozitīvisma stulbumā!" Mārtiņš Daugulis atklāti par izdegšanas sindromu un depresiju (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Izdegšanas sindroms un depresija mūsdienās kļuvušas par izplatītām slimībām, no kurām cieš ne mazums cilvēku. Sarunā raidījumā "Apollo 1h" savās pārdomās par šo tēmu dalās sabiedrībā pazīstamais politologs un moderators Mārtiņš Daugulis. 

Video: Mārtiņš Daugulis atklāti par depresiju un izdegšanas sindromu

Daugulis uz jautājumu, vai ir saskāries ar izdegšanas sindromu un depresiju, atbild apstiprinoši. Viņš arī atklāj savas domas par risinājumiem, kādi mūsdienās tiek piedāvāti slimības ārstēšanai: "Mēs dzīvojam akla pozitīvisma stulbumā. No sērijas - atrodi sev hobiju, ēd vairāk šokolādes, tev vajag justies laimīgam! Bet tā doma jau ir tāda, ka tev ir disbalanss organismā. Fizioloģiski nav laimes hormona - tas neizdalās kaut kādu iemeslu dēļ, un tad ir vajadzīga profesionāļu palīdzība."

Kā skaidro pats Daugulis, organismam ir līdzība ar automašīnu: "Tu brauc un jau jūti, ka ātrumkārbā kaut kādā brīdī būs krīze, jo sajūgs nedarbojas kā vajag. Un vai tad tu saki sajūgam - vajag strādāt labāk? 

Apšļaksti to ar svēto vai strukturēto ūdeni un tad ceri, ka viss būs kārtībā? 

Nē, tā ātrumkārba nodegs, iekritīs sajūga pedālis iekšā un varēs saukt autoevakuatoru. Ar motoru tas pats - ja tu viņu dedzināsi, viņš sadegs. Brauksi pirmajā ātrumā ar 130 kilometriem stundā kādu laiku - būs problēmas."

Daugulis norāda, ka brīdī, kad sākas problēmas ar automašīnu, cilvēki dodas uz servisu. Tāpat vajadzētu rīkoties, kad runa ir par veselību: "Ir pietiekami daudz profesionālu cilvēku, kuri gadiem ilgi studējuši un apguvuši medicīnu. Šie speciālisti nenorāda uz cilvēku trūkumiem un nesniedz pareizās atbildes, taču ļauj pašam koordinētā procesā nonākt pie tā, kas jādara."

Stāstot par sevi, Daugulis atzīst: "Mani "izsita" vienkārši fiziska pārstrādāšanās.

Strādāju rīta stundas, pēc tam strādāju dienas stundas, vakara stundas, bija par maz miega.

Ilgtermiņā šāds dzīvesveids radīja dažādas problēmas."

Taču pret to nedrīkstot izturēties vieglprātīgi - Mārtiņš Daugulis uzsver: ja ir problēmas, "tad tu atbildīgi, kā pieaugušais, ej un tās risini!"

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu