Jauni zāļu pētījumi vieš cerību, ka drīzumā būs iespējams ārstēt un novērst Ebolas vīrusu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcīna. Ilustratīvs attēls
Vakcīna. Ilustratīvs attēls Foto: SIPA/Scanpix

Zinātnieki paziņojuši, ka divi veiksmīgi jaunu zāļu pētījumi liecina - drīzumā Ebolas vīruss varētu kļūt "ārstējams un novēršams", vēsta raidorganizācija BBC.

Kongo Demokrātiskajā Republikā, kur šobrīd ir augsta vīrusa izplatība, izmēģināti četru jaunu zāļu veidi. Ārstējot ar efektīvākajām zālēm, 90% slimnieku ir iespēja izdzīvot, liecina pētījums.

Divas efektīvākās zāles turpmāk tikšot izmantotas, lai ārstētu visus pacientus, pavēstījuši veselības aprūpes speciālisti. Otrdien, 13. augustā, divi no Ebolas vīrusa izārstēti pacienti izrakstīti no medicīnas iestādes un atgriezušies pie savām ģimenēm.

Zāles uzbrūk vīrusam ar antivielām, tādējādi neitralizējot tā ietekmi uz cilvēka šūnām. Šīs ir "pirmās zāles, kas zinātniski pamatotā pētījumā parādījušas, ka būtiski samazina mirstību" no vīrusa, sacīja pētījumā iesaistīts speciālists.

Pētījums tika sākts pagājušā gada novembrī, un šobrīd ir pieejami dati par 499 no 700 pētījumā pārbaudītajiem pacientiem.

Pētnieki norāda, ka iegūtie rezultāti vieš cerību - nākotnē Ebolas vīruss var kļūt par ārstējamu un novēršamu slimību. Viņi gan norāda, ka atbrīvoties no slimības pilnībā neesot iespējams, tomēr pastāv cerība, ka tādi uzliesmojumi kā Kongo būs retāk sastopami un vieglāk ierobežojami.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu