Deitonas šāvējam organismā bijis alkohols un narkotikas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Piemiņas vieta Deitonas apšaudes upuriem.
Piemiņas vieta Deitonas apšaudes upuriem. Foto: Reuters/ScanPix

Vīrietim, kurš 4. augustā nošāva deviņus cilvēkus ASV Ohaio štata Deitonas pilsētā un pats tika nogalināts apšaudē ar policiju, organismā bija alkohols un narkotikas, ceturtdien, 15. augustā, paziņoja koroners, kurš bija izpētījis šāvēja līķi.

24 gadus vecā Konora Betsa līķa autopsijā tika konstatēts, ka apšaudes laikā viņa organismā bija kokaīns, antidepresants alprazolams un alkohols, sacīja koroners Kents Haršbargers.

» Apsēstība ar traģēdijām un vardarbību. Deitonas šāvēja bijusī draudzene atklāj, ka "brīdinājuma zīmes" bijušas jau pirmajā randiņā

Deitonā, arī pateica, ka diviem no deviņiem apšaudes upuriem bija trāpījušas policijas lodes, bet piebilda, ka vēl pirms tam Betss bija viņus nāvējoši ievainojis.

Vienam upurim trāpīja divas nāvējošas lodes, kuras bija izšāvis Betss, un pēc tam – vēl divas policistu raidītas lodes. Otram upurim bija virspusējs ievainojums no policijas izšautas lodes, tomēr nāvējošo šāvienu bija raidījis Betss, sacīja Haršbargers.

"Lai gan uz mūsu sirdsapziņas smagi gulst tas, ka mūsu reakcija nodarīja kaitējumu šiem upuriem, mūs mierina tas, ka neviens mūsu šāviens neizraisīja neviena šī nevainīgā cilvēka nāvi," paziņoja Deitonas policijas priekšnieks Ričards Bīls.

Viņš sacīja, ka būtu "daudz vairāk upuru", ja policija nebūtu nekavējoties apturējusi šāvēju.

Betss 4. augusta rītā populārā bāru un naktsklubu rajonā Deitonas centrā atklāja uguni uz ielas no šautenes, nogalinot deviņus cilvēkus, tai skaitā savu 22 gadus veco māsu, un ievainojot 16 cilvēkus. Policisti ātri reaģēja uz notikušo un iesaistījās apšaudē ar šāvēju, viņu nogalinot.

FIB paziņoja, ka Betss pirms šī uzbrukuma interesējies par "vardarbīgām ideoloģijām", bet attiecās sniegt detaļas par tām.

Foto: Apšaude Deitonā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu