"Bailes no taukiem ir lielākais ienaidnieks virtuvē!" Klintsons atklāti par veselīgu uzturu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ansis Klintsons
Ansis Klintsons Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mūsdienās daudzi cilvēki ikdienā nodarbojas ar sportu un ievēro veselīgu uzturu, piekopjot aktīvu dzīvesveidu. Lai sasniegtu savus mērķus, ļoti svarīgi ir ievērot pareizu diētu. Raidījumu vadītājs un sertificēts sporta treneris Ansis Klintsons sarunā ar portālu "Apollo" atklāja, ka cilvēku lielākais ienaidnieks virtuvē ir bailes no taukiem. 

Mūsdienās daudzi cilvēki ievēro diētu un seko līdz savam uzturam. Bieži vien cilvēki pārlieku baidās no tā, ka kaut ko neizdarīs pareizi, vai arī apēdīs to, ko vēlāk nožēlos. Kas ir "ļaunākais ienaidnieks" virtuvē?  Klintsons uzskata, ka tās ir bailes no taukiem. 

"Bailes no taukiem ir ļaunākais ienaidnieks! Starp 70. un 80. gadiem pasaulē sāka aizstāt taukus ar cukuru. "Bubulis" virtuvē ir saldie ēdieni. Vielmaiņas process pēc katra treniņa ir savādāks. Īpaši pēc augstas intensivitātes nodarbībām. Pēc šādiem treniņiem vislabāk ir izvairīties no saldumiem." 

Nav nekāds noslēpums, ka sevis disciplinēšana ir smags pārbaudījums ikvienam. Sporta treneris uzskata, ka par pašu treniņu vēl smagāk ir neļaut izpausties virtuvē. 

"Vairākas reizes smagāk par pašu treniņu ir atrasties  mājās un disciplinēt sevi. To tik ļoti neizjūt līdz 30 gadiem, jo tad vielmaiņa ir ātrāka. Bet pēc 30 gadiem, gribot negribot ir jāseko līdzi tam, ko tu ēd." 

Klintsons arī atklāja, ka cilvēkiem, kuriem iepriekš ir bijusi nosliece uz aptaukošanos ir nepieciešams sekot līdzi savam uzturam. "Ja cilvēkam pirms tam ir bijusi tendence uz lieko svaru, tad ir obligāti jāseko līdzi tam visam."  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu