Jauns foto ar novājināto Šrilankas festivālu ziloni: 70 gadus vecais dzīvnieks saļimst uz zemes (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novājinātais budistu festivālu zilonis festivāla tērpā
Novājinātais budistu festivālu zilonis festivāla tērpā Foto: Facebook/Save Elephant Foundation

Publiskota jauna fotogrāfija ar novājināto 70 gadus veco ziloni Tikirī, kuram arī šogad bija paredzēts piedalīties desmit dienu garajā budistu festivālā Šrilankā. Pēc jaunākā attēla spriežot, diez vai dzīvnieks būs spējīgs vairs piecelties, atklāj portāls "Unilad".

» Krāšņi tērpi slēpj kaulus un ādu - pasaules uzmanību piesaistījis kāds 70 gadus vecs budistu festivālu zilonis

Fotoattēlā redzams, ka Tikirī izskatās bīstami novājējusi, guļot uz zemes. Apkārt stāvoša cilvēku grupa šķietami nespēj palīdzēt.

Foto: Facebook/Save Elephant Foundation

Ar satraucošo Tikirī fotoattēlu vispirms dalījās fonds "Glābiet ziloņus", pārstāvji rakstīja:

"Viņai ir pārāk grūti staigāt un "strādāt". Dienā, kad mēs viņu satikām, veterinārārsts teica, ka viņa ir stipra un vesela (!?) Daži cilvēki sirdī ir akli un citiem vienkārši nerūp. Paskatieties uz šo nabaga veco meiteni, kura ir nokritusi. Mēs nevaram ļaut, lai šis turpinās. Laiks piecelties un rīkoties, lai aizsargātu pārējos dzīvniekus, kuri joprojām cieš."

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka katru vakaru 70 gadus vecajam zilonim ir jāstaigā daudzus kilometrus, lai ceremonijas laikā cilvēki justos svētīti un priecātos par krāšņi tērpto ziloni.

Lai arī Tikirī izskatās lieliski festivāla apmeklētājiem, viņas krāšņais tērps zem sevis slēpj šausminošu realitāti.

"Viņas kostīma dēļ neviens neredz ziloņa kaulaino ķermeni vai novājināto stāvokli. Neviens neredz asaras acīs no spilgtajām gaismām un neviens neredz grūtības pakāpties, jo pastaigas laikā viņas kājas ir īsās važās. Kā mēs to varam nosaukt par svētību vai kaut ko svētu, ja mēs liekam ciest citām dzīvībām?" norādījis fonds.

Saskaņā ar nodibinājumu badā mītošais zilonis pieder "Budistu templim Kandijas pilsētā", un organizācija lūdz cilvēkus aicināt "rakstīt Šrilankas premjerministram, lai izbeigtu šo nežēlību".

Budistu tempļa pārstāvis, kas rīko festivālu, sacīja "Metro", ka viņi "vienmēr rūpējas par dzīvniekiem", uzsverot, ka Tikirī ir apmeklējis vetārsts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu