Krāšņi tērpi slēpj kaulus un ādu - pasaules uzmanību piesaistījis kāds 70 gadus vecs budistu festivālu zilonis (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novājinātais budistu festivālu zilonis
Novājinātais budistu festivālu zilonis Foto: Facebook/Save Elephant Foundation

Publiskotas sirdi plosošas fotogrāfijas, kurās redzams atbaidošs zilonis, kas ir tik ļoti novājināts, ka tam izspiedušies kauli, taču viņš vēl arvien ir spiests uzstāties budistu ikgadējā festivālā Šrilankā, vēsta medijs "Unilad".

70 gadus vecā Tikirī šogad būs spiesta "strādāt" kopā ar vēl 60 ziloņiem Perahera festivāla laikā Šrilankā, kur viņas trauslo ķermeni un vājo veselību slēps krāšņi tērpi.

Foto: Facebook/Save Elephant Foundation

Desmit dienu ilgajā budistu festivālā būs redzami izrotāti dzīvnieki un daudz izpildītāju, tostarp dejotāji, žonglieri un mūziķi.

Fonds "Glābiet ziloņus" ir dalījies ar mokošiem Tikirī attēliem, lai atzīmētu Pasaules ziloņu dienu, kas notika pirmdien, 12. augustā.

"Tikirī pievienojas parādē katru vakaru līdz vēlai naktij desmit dienas pēc kārtas. Dzīvnieks nepārtraukti ir trokšņu, uguņošanas un dūmu epicentrā.

Katru vakaru viņa staigā daudzus kilometrus, lai ceremonijas laikā cilvēki justos svētīti un priecātos par krāšņi tērpto ziloni," fonds komentējis fotogrāfijas.

Lai arī Tikirī izskatās lieliski festivāla apmeklētājiem, viņas krāšņais tērps zem sevis slēpj šausminošu realitāti.

"Viņas kostīma dēļ neviens neredz ziloņa kaulaino ķermeni vai novājināto stāvokli. Neviens neredz asaras acīs no spilgtajām gaismām un neviens neredz grūtības pakāpties, jo pastaigas laikā viņas kājas ir īsās važās. Kā mēs to varam nosaukt par svētību vai kaut ko svētu, ja mēs liekam ciest citām dzīvībām?" norādījis fonds.

Saskaņā ar nodibinājumu badā mītošais zilonis pieder "Budistu templim Kandijas pilsētā", un organizācija lūdz cilvēkus aicināt "rakstīt Šrilankas premjerministram, lai izbeigtu šo nežēlību".

Budistu tempļa pārstāvis, kas rīko festivālu, sacīja "Metro", ka viņi "vienmēr rūpējas par dzīvniekiem", uzsverot, ka Tikirī ir apmeklējis vetārsts.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu