Elpaso apšaude vīrietim atņēma vienīgo ģimeni... Liels bija pārsteigums, cik daudz cilvēku ieradās uz sievas bērēm (2)

Foto: AP/Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Antonio Basko gaidīja gandrīz tukšu baznīcu uz savas sievas bērēm, kura gāja bojā augustā Elpaso masu šaušanā Teksasā, ASV. Basko kungam bez sievas nav citu ģimenes locekļu, tāpēc viņš publiski uzaicināja sabiedrību uz atvadīšanos. Vīrietis palika bez vārdiem, kad ieraudzīja cilvēku rindas, kas ieradušies uz sievas bērēm, vēsta raidsabiedrība BBC.

Foto: AFP / Scanpix

Cilvēku pūļa lielums bija tik milzīgs, ka apbedīšanas firmai nācās pārcelt pakalpojumu uz lielāku objektu.

Ejot iekšā, Basko kungs sacīja: "Tas ir neticami."

» "Viņš nokļuva starp lodēm un savu ģimeni..." Tuvinieki stāsta par Elpaso slaktiņā bojāgājuša pāra pēdējiem mirkļiem

Apmēram 700 cilvēku stāvēja rindā, lai atvadītos no 63 gadus vecās Mārdžijas, kura bija viena no 22 cilvēkiem, kuri gāja bojā, kad tika atklāta uguns Elpaso "Walmart" veikalā.

Foto: AFP / Scanpix

Cilvēki bija ieradušies no visa ASV. Hala Hijazi devās no Sanfrancisko, lai apmeklētu dievkalpojumu. Viņa teica, ka lasīja Tonija Basko stāstu un zināja, ka viņai ir jāpiedalās.

"Basko stāsts iedūrās manā sirdī un dvēselē, un lika man rezervēt lidojumu uz Elpaso. Mums jāparāda, ka Amerikai ir sāpēs, mums visiem sāp," viņa sacīja.

Pēc "New York Times" aplēsēm, uz sievietes bērēm tika nosūtītas apmēram 900 ziedu kompozīcijas, kas nāca pat no Āzijas.

Kompozīcijas tika sūtītas arī no Deitonas, Ohaio, kur norisinājās vēl viena masveida šaušana - deviņus cilvēkus nogalināja dažas stundas vēlāk pēc uzbrukuma Elpaso.

Foto: AFP / Scanpix

Mārdžijas dēls Dīns no citas laulības, sacīja, ka viņa māte "mīlēja visus neatkarīgi no krāsas, reliģijas vai politikas".

Viņš piebilda: "Visur, kur es skatos, es redzu tikai ziedus. Es nedomāju, ka es kādreiz esmu redzējis tik daudz ziedus."

Viņas mazdēls Tailers sacīja: "Cilvēki man stāstīja, ka viņi nāk no dažādām ticībām un dažādām pilsētām. Tas ir vienkārši neticami, cik daudz mīlestības un atbalsta ir parādījies ikvienā no mums."

Foto: AFP / Scanpix

Basko kungs ar savu kundzi iepazinās bārā Nebraskā pirms 22 gadiem un galu galā apmetās uz dzīvi Elpaso. Viņiem patika ceļot pa ASV ar vilcienu.

Viņš teica, ka viņu dzīve bija "kā pasaka".

Foto: AFP / Scanpix
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu