Asinsizliešana Inčukalnā: pāridarītāji saņem bargus sodus par slepkavību un sadistisku līķa nobēdzināšanu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pirms diviem gadiem Inčukalnā tika pastrādāta nežēlīga slepkavība, nu tiesas spriedums ir zināms un vainīgie tiks sodīti, taču viņu pāridarījums ir prātam neaptverams, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

2017. gada novembrī Gaujaslīču ielā Gaujas ciematā, kas atrodas Inčukalna pagastā, notika necilvēcīga slepkavība. Kāda daudzdzīvokļu nama 3. stāva dzīvoklī tika nogalināts vīrietis, bet līķis izmests uz balkona, vēsta raidījums.

Sakropļoto ķermeni uzreiz policistiem uziet neizdevās, lai arī tas gulēja pāris metru attālumā no viņiem, brīdī kad kārtības sargi skaidrojās ar dzīvokļa saimniekiem par pārāk skaļu uzdzīvi.

"Kaimiņi izsauca policiju, policija atbrauca, visu pārbaudīja, bet pirmajā reizē negāja uz balkona un līķi neredzēja. Tas bija kaut kur ietīts, es nezinu kur," raidījumam stāstīja kaimiņiene.

Otrajā reizē policisti izsaukti, jo troksnis dzīvoklī turpinājies ar dubultu jaudu un no logiem it kā lidojušas mēbeles. Kamēr viens no policistiem runājies ar trokšņotājiem, otrs ieskatījies balkonā un ieraudzījis cilvēka roku.

Toreiz par notikušo tika ierosināta krimināllieta un nu lietā jau pasludināts spriedums, atklāj "Degpunktā". Atklājies, ka slepkava ir tikai viens. Otrs dzīvoklī aizturētais – varmākas draugs, tā teikt, palīdzējis tikt galā ar līķi.

Tiesas spriedums vēsta, ka uz trešā stāva balkonā slēptā ķermeņa atrasti vismaz 64 naža dūrieni. Tie nodarīti, lielākoties, pēc nāves, lai līķi nebūtu tik viegli identificēt.

Iespējams, varmākas nemaz nav grasījušies līķi nekur nest un nobēdzināt, bet gan atstāt tur kur tas ir, tāpēc arī tas sakropļots. Sejas apvidus ar nazi bakstīts sadistiski un ilgi, līdz nazis nolūzis un asmenis palicis iestrēdzis galvaskausā. Nav skaidrs, kur abi aizdomās turamie bija cerējuši nozust, bet viņus nāktos vēl pameklēt, jo dzīvoklis bijis īrēts.

"Te vecītis īrēja dzīvokli no saimnieka. Rezultātā atnāca kaut kādi čaļi – vecis ar jaunu puisi, nogalināja to vecīti. Tie vispār nav vietējie, nav skaidrs no kurienes viņi uzradās. Bet galvenais, saimnieks zināja, kas viņiem tur dzīvoklī darās," toreiz atklāja kaimiņš.

Strīds esot sācies dzērumā un naudas dēļ. Saplēsušies, jo večuks negribējis atmaksāt ciemiņu parādus, kaut gan viņam tas nemaz neesot bijis jādara. Tagad Rīgas apgabaltiesa, kurā apsūdzētie bija pārsūdzējuši pirmās instances lemto, nolēmusi piespriest galvenajam nozieguma veicējam 16 gadus aiz restēm, kā arī probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Tāpat vīrietim nāksies maksāt materiālā un morālā kaitējuma kompensāciju 18 200 eiro apmērā. Savukārt līdzdalībniekam, kurš piedalījies līķa sakropļošanā un slēpšanā, tiesa piesprieda divarpus gadus ilgu ieslodzījumu, kā arī probācijas uzraudzību uz gadu un likusi atlīdzināt 3000 eiro lielu morālā kaitējuma kompensāciju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu