ASV no mātes iespējamā Minhauzena sindroma cieta mazgadīgs dēls, pārciešot 13 nevajadzīgas operācijas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

ASV, Teksasā sieviete apsūdzēta par sava tad astoņus gadus vecā dēla pakļaušanu nevajadzīgām medicīniskām pārbaudēm un procedūrām - ieskaitot viņa nogādāšanu slimnīcā vairāk nekā 320 reizes un nopietnām 13 operācijām. Māte atzinusi savu vainu neapdomīgā pāri darīšanā pret bērnu, vēsta ārvalstu mediji.

» Mātes meli par meitas slimībām. Dzīve ratiņkrēslā un mātes slepkavība. Džipsijas Rouzas stāsts

Bērnu aizsardzības dienesti zēnu no mātes atņēma 2017. gadā pēc tam, kad Dalasas slimnīcas darbinieki konstatēja, ka viņam nav vēža vai daudzi citi no simptomiem, par kuriem neatlaidīgi ziņoja Keilīna.

Zēns vismaz 323 reizes ir bijis slimnīcās un bērnu centros Dalasā un Hjūstonā, un laikā no 2009. līdz 2016. gadam viņam tika veiktas 13 nopietnas operācijas.

Līdz brīdim, kad puikam palika astoņi gadi, viņš bija spiests pārvietoties ar ratiņkrēslu. 

Gadu gaitā Bovena bija uzsākusi līdzekļu vākšanu dēlam, apgalvojot, ka viņš mirst no retas ģenētiskas slimības un ka viņam ir vēzis.

Zēna tēvs Raiens Krovfords piektdien, 16. augustā, teica: "Esmu priecīgs, ka viņa nolēma rīkoties pareizi. Galu galā meliem vajadzēja apstāties."

Krovfords nu ir vienīgais aizbildnis desmit gadus vecajam zēnam.

"Katru dienu netiek ziņots par medicīnisku vardarbību," piebilda tēvs. "Tagad ir laiks virzīties uz priekšu nākotnē un pārliecināties, ka nevienam bērnam nav jācieš no vardarbības, ko pārcietis mans dēls."

Keilīna Bouvena-Vraita atzina savu vainu pagājušajā ceturtdienā, 15. augustā, Dalasas apgabala tiesā, ziņoja "Fort Worth Star-Telegram".

Tiesas spriedums - apcietinājums līdz 20 gadiem - 35 gadus vecajai Keilīnai stāsies spēkā šī gada oktobrī.

Minhauzena sindroms – psihiskas dabas traucējumi, ar kuriem sirgstošie izdomā sev vai sev tuvajiem dažādas fiziskas vai psihiskas saslimšanas un paši sāk tām ticēt.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu