No gaisa apsekoti aptuveni 2000 kvadrātkilometri. Turpinās Audera meklēšana Latvijas un Igaunijas piekrastēs (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigis Auders
Aigis Auders Foto: facebook.com/bezvests.lv

Baltijas jūrā vēl arvien turpinās pagājušonedēļ pazudušā laivotāja Aiga Audera meklēšana, vēsta TV3 Ziņas.

» Iesaistās arī armijas resursi. Bezvēsts pazudis pieredzējis laivotājs Aigis Auders

59 gadus vecais Aigis Auders piektdienas, 16. augusta, rītā ar jūras kajaku devās no Kolkas raga uz Roņu salu. Vīrietis braucienu sāka plkst. 8, bet jau pēc aptuveni trim stundām ar viņu vairs nebija iespējams sazināties. Sākās vīrieša meklēšanas darbi, kuros iesaistījās gan jūras spēki, gan Gaisa spēku helikopters. Taču arī šobrīd pēc trim diennaktīm vīrieti nav izdevies atrast, vēsta Ziņas.

Auders esot pieredzējis laivotājs. Pirms diviem gadiem kopā ar kolēģiem noairēja vairāk nekā 400 kilometru, veicot maršrutu apkārt Sāmsalai. Arī šoreiz viņa galamērķis no Kolkas raga bija tieši Sāremā, Roņu salā bija paredzēts tikai piestāt.

Lai ar kajaku no Kolkas nokļūtu Roņu salā, nepieciešamas aptuveni astoņas stundas. Krasta apsardze norādījusi, ka piektdien, kad laivotājs izbrauca, esot bijis labvēlīgs laiks. Taču vēlāk līcī sacēlušies apmēram metru augsti viļņi.

Lai gan radiniekiem kontakts ar Auderu pazudis jau piektdien, tikai sestdien, kad ģimene joprojām no viņa nebija saņēmusi nekādu ziņu, Krasta apsardze informēta par palīdzības nepieciešamību.

"Nekavējoties tika uzsākta glābšanas operācija. Tas nozīmē, ka tiek izsludināts steidzamības ziņojums, kas jūrniecības valodā ir "pan-pan", un tika iesaistīti apkārt esošie kuģi.

Šajā gadījumā tās bija jahtas, un automātiski mēs arī ceļam gaisā helikopterus, jo meklēšanas rajons ir liels," raidījumam norāda Krasta apsardzes dienesta priekšnieka pienākumu izpildītājs Ričards Buners.

Gaisa spēku helikopters "MI-17" meklēšanu veica gan sestdien, gan svētdien. Kopumā gandrīz deviņas stundās apsekoti aptuveni 2000 kvadrātkilometru. Tika piesaistīts arī helikopters no Igaunijas. Taču arī no gaisa jūrā nekas līdz šim neesot atrasts.

"Tikām līdz Roņu salai, kur arī aplidojām krasta līniju, apskatījām, vai tur nav kaut kādi objekti. Jau 18. augustā, nākamajā dienā, apmēram ap plkst. 13.30 atkal bijām izsaukti, lai pārmeklētu zonu no Kolkas uz ziemeļiem, Sāremā. Tur veicām meklēšanu platībā ap 1200 kvadrātkilometru, kā arī pārmeklējām krasta līniju Latvijai," TV3 Ziņām stāsta Gaisa spēku kapteinis, helikoptera pilots Rūdolfs Dreimanis.

Šobrīd vairs meklēšanas darbus neveic ne Krasta apsardze, ne arī notiek meklēšana no gaisa. Taču tiek pārmeklēta gan Latvijas, gan arī Sāremā un Roņu salas piekraste, kur to veic Latvijas un Igaunijas dienesti, kā arī vairāki brīvprātīgie, norāda TV3.

"Papildus tika veikta apsekošana Ventspils iecirkņa teritorijā, tas ir no Kolkas uz Ventspils pusi, tad no Kolkas raga uz Talsu pusi, kā arī mēs lūdzām papildspēkus, lai apseko Zemgales reģionu, tāpat Vidzemē līča krastu. Dotajā brīdī meklējam, bet diemžēl bez rezultātiem," raidījumam skaidro Valsts policijas Kurzemes pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Rimants Kārkliņš.

Tuvinieki ziņo, ka Auders, dodoties ceļā, bija ģērbies tumšas krāsas jakā, melnā glābšanas vestē, galvā viņam bija melna vai smilšu krāsas naģene. Viņa kajaks ir zaļganpelēkā krāsā ar dažādu krāsu uzlīmēm. Iedzīvotājus aicina ziņot policijai, ja šādās krāsās drēbes vai kajaku atrod Latvijas jūras piekrastē.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu