Nacionāla apvienība Helmaņa krāpšanās lietu pārrunās pēc papildu informācijas iegūšanas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Neitāls/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) lietu, kurā par krāpšanos aizturēts Ogres novada mērs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK), apspriedīs pēc papildu informācijas iegūšanas, norādīja politiskā spēka valdes loceklis Jānis Dombrava.

Dombravas ieskatā, patlaban pieejamā informācija ir "ļoti skopa", tāpēc, lai izdarītu spriedumus, nepieciešams zināt vairāk. Nacionālā apvienība vēlas uzklausīt vispusīgu informāciju no lietā iesaistītajām pusēm, viņš norādīja.

"Patlaban var teikt, ka vienkārši jānogaida," teica Dombrava, piebilstot, ka, ja tuvākajās dienās gaismā nāks papildu informācija, partija ar to iepazīsies, pēc kā varētu spriest par iespējamajām rīcībām.

Atsaucoties uz kādreizējā veselības ministra Gunta Belēviča demisiju, kas notika pēc manipulāciju saņemšanas ārstniecības iestādē, par ko viņam netika prasīta maksa, Dombrava uzsvēra, ka arī toreiz informācija nākusi pakāpeniski. 

"Toreiz pats Belēvicš pieņēma lēmumu demisionēt. Šajā gadījumā arī būtu jāsagaida precīzāka informācija - kas noticis, par ko ir apsūdzība, kādi ir otras puses argumenti," teica Dombrava.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) trešdien, 21. augustā, aizturējis Helmani, liecina aģentūra LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB paziņojumā presē norādīts, ka birojs veic neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas. Kriminālprocess sākts šī gada 6.augustā pēc Krimināllikuma 318. panta otrās daļas, 177. panta pirmās daļas un 275.panta pirmās daļas. Proti, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, krāpšanu un dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu