"Titānika" entuziasti: Grandiozās kuģa atlūzas okeānā strauji pazūd (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Atlantic Productions / AP

Starptautiskā nirēju komanda ar zemūdeni "DSV Limiting Factor" pēc 15 gadu pauzes atkal "nolaidās" pie nogrimušā kuģa "Titāniks". Šoreiz komanda konstatējusi šokējošu kuģa stāvokli, vēsta BBC.

Pēdējo reizi pilotējamā iegremdēšana notika 2005. gadā. Kopumā zemūdene "DSV Limiting Factor" šādu operāciju jau veikusi piecas reizes.

"Titāniks" atrodas Atlantijas okeāna dzelmē 3 800 metru dziļumā. Kā apliecinājusi nirēju komanda, daļa no kuģa joprojām ir labi saglabājusies, bet daži fragmenti, kas tur bija redzami pirms 15 gadiem, vispār vairs neesot. To varējušas izraisīt spēcīgās okeāna straumes, sāļā vide un mikroorganismi, kas saēd metālu.

Visvairāk esot cietis kuģa labais borts, kur atradās kuģa apkalpes telpas. Kopā ar daiveriem zemūdenē atradies arī vēsturnieks Pārkss Stīvensons, kurš veltījis lielu daļu savas karjeras "Titānika" pētniecībai. Viņš izteicies, ka tas, ko viņš redzējis, šoreiz nav vārdiem aprakstāms.

» Traģēdija, kas šokēja pasauli. 10 interesanti fakti par leģendāro "Titāniku"

""Kapteiņu vanna" bija "Titānika" entuziastu iecienītākais apskates objekts. Ar to uzņēmtās fotogrāfijas bija unikālas un ļoti populāras mūsu kopienā, taču tās vairs tur nav. Viss klājs no labās puses sāk brukt. Situācija pasliktināsies ar katru dienu," stāsta Pārkss.

Eksperti paziņojuši, ka nākamais, kas draud sagrūt, ir viesistabu griesti kuģa priekšgalā un tad, kad tas notiks, kuģī nekad vairs nevarēs tikt iekšā.

Foto: Izstāde par okeāna leģendu "Titāniks" atceļojusi uz Rīgu

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu