"Ja pārkāpums ir izdarīts, seko sods." Valsts policija atgādina, ka ceļu satiksmē nav pieļaujami kompromisi (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Toms Koklītis / LETA

Valsts policija aicina iedzīvotājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus visās situācijās un gadījumos. Ja policija, fiksējot pārkāpumu, apturējusi autovadītāju, neiesaistīties diskusijās un nemēģināt vienoties, jo par kukuļošanu paredzēta kriminālatbildība, ar aicinājumu ievērot likumu dalījusies Valsts policija sociālajā tīklā "Facebook".

Vienlaikus aicinām transportlīdzekļu vadītājus nekavējoties rīkoties, gadījumos, ja starp autovadītāju un policistu izvēršas aizdomīga diskusija vai tiek doti mājieni par iespējamiem risinājumiem, kas neparedz pārkāpuma protokola sastādīšanu. Policija aicina līdzīgās situācijās nekavējoties informēt Valsts policiju pa tālruni 110 vai Iekšlietu ministrijas Iekšējas drošības biroju pa tālruni 67209055.

"Valsts policijai ir vitāli svarīgi nepieļaut un līdz iespējamam minimumam samazināt korupciju savā darbā un ceļu satiksme ir viena no augsta riska jomām.

Aicinu arī iedzīvotājus iesaistīties un skaidri pateikt savu "nē" jebkuriem mēģinājumiem izvairīties no soda. Ja pārkāpums ir izdarīts, seko sods. Bez variantiem. Bez sarunāšanas," saka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Pateicoties iedzīvotāju informācijai par konkrētu situāciju uz ceļa un naudas pieprasīšanu, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, Valsts policija aizdomās par kukuļņemšanu aizturējusi divus policistus Latgales pusē.

Šajā gadījumā Valsts policija nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju, veica visas nepieciešamās darbības, tajā skaitā arī policistu aizturēšanu, un lieta turpmākai izmeklēšanai nodota Iekšējās drošības birojam, jo tikai viņi ir tiesīgi izmeklēt iespējamus noziedzīgus nodarījumus, kur aizdomās tiek turēti policisti.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu