Foto: Pērnavā kāds vīrietis centies ļaunprātīgi nodedzināt sēru namu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Naktī uz sestdienu, 24. augustu, Igaunijas pilsētā Pērnavā ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu par degošu ēku. Izrādījās, ka tas bija sērnu nams un tur notikusi ļaunprātīga dedzināšana, vēsta portāls "Postimees".

Glābēji nodzēsa liesmas sēru zālē, kapelā un bēniņos. Ugunsgrēka rezultātā abas telpas sabojāja ūdens un kvēpi. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 4.24.

"Sestdien, 24. augustā, ap plkst. 15.20 policijai tika paziņots, ka ugunsgrēks izcēlās sēru namā Pērnavā. Saskaņā ar aculiecinieku informāciju, ugunsgrēks sākās, kad nezināma persona izsita ēkai logu un ēkā iemeta kannu ar degšķidrumu," sacīja Rietumu prefektūras operatīvais direktors Sanders Peremess.

Sēru nama vadītāja Maije Rohumjafa sacīja, ka viņas vīrs naktī pamodās pēc tam, kad ziņoja, ka ir aktivizētas apsardzes signalizācijas. Ierodoties uz vietas, viņš ieraudzīja dūmus un piezvanīja ugunsdzēsējiem. "Glābēji ātri ieradās, labi, ka depo ir tik tuvu,” saka Maije.

Video novērošanas kameras ierakstā atklājās, ka ļaunprātīgais dedzinātājs ir slaids vīrietis, kura seju slēpj kapuce un cepure ar nagu. Viņš ar ķieģeli izsit logu, kas vērsts uz pagalmu, un iemet ēkā aizdedzinātu degšķidruma kannu.

"Noziegums bija tīšs, par to nav šaubu," saka sēru nama īpašniece. Pēdējo divu gadu laikā šīs apbedīšanas mājas jau ir kļuvušas par iebrucēju upuriem, piemēram, nezināmi cilvēki noķēpā nama ārsienas.

"Šī ir mirušo un svētvietas apgānīšana, kāds cilvēks paceļ roku pret mirušajiem," sašutusi sēru nama vadītāja.

Seši līķi, kas atradās saldētavā, ugunī netika ievainoti, un šodien ceremonija jau notika citā tam sagatavotā vietā.

Ugunsgrēks nodarīja zaudējumus gandrīz 20 000 eiro apmērā.

Policija sāka kriminālprocesu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu