Pieprasīs nāvessodu vīrietim, kurš sarīkoja apšaudi sinagogā ASV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

ASV valdība pieprasīs nāvessodu vīrietim, kurš apsūdzēts par 11 ebreju nošaušanu sinagogā Pitsburgas pilsētā, liecina pirmdien, 26. augustā, tiesā iesniegti dokumenti.

46 gadus vecais Roberts Bouerss tiek apsūdzēts par to, ka 2018. gada 27. oktobrī atklājis uguni Dzīvības koka draudzes sinagogā Pitsburgā, kliedzot: "Visiem ebrejiem jāmirst!"

Incidents notika sestdienas dievkalpojuma laikā, kad sinagogā noritēja jaundzimušā vārda došanas ceremonija. Tika nogalināti astoņi vīrieši un trīs sievietes vecumā no 54 līdz 97 gadiem.

Pēc aizturēšanas notikuma vietā Bouerss vienam no policistiem teicis, ka vēloties, lai visi ebreji mirst, un ka ebreji īstenojot genocīdu pret viņa tautu.

Bouersam ir izvirzītas 63 apsūdzības, tai skaitā par reliģiska pasākuma traucēšanu un naida noziegumiem, kuru rezultātā notikušas slepkavības un slepkavību mēģinājumi, un par noziegumiem, kas saistīti ar šaujamieroču lietošanu.

Prokurori pirmdien Pensilvānijas apgabaltiesā iesniedza "paziņojumu par nodomu pieprasīt nāvessodu".

"Notiesāšanas gadījumā nāvessods ir attaisnojams," teikts paziņojumā.

Bouerss ir paziņojis, ka neatzīst sevi par vainīgu. Viņa prāvas datums vēl nav noteikts.

Bouerss pirms šī uzbrukuma bija publicējis internetā antisemītiskus rakstus. Uzbrukumā viņš izmantojis pusautomātisko šauteni AR-15 un trīs īsstobra ieročus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu