Kučinskis pagaidām neplāno pamest ZZS (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais premjers Māris Kučinskis
Bijušais premjers Māris Kučinskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais premjers, pašlaik Saeimā opozīcijā strādājošais Māris Kučinskis Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) pašlaik pamest neplāno, - to viņš apgalvojis laikrakstam "Latvijas Avīze".

Augusta izskaņā par ZZS pamešanu un iestāšanos valdošajā koalīcijā esošajā "Vienotībā" paziņoja kādreizējā veselības ministre Kučinska valdībā Anda Čakša, politikas kuluāros izskanot runām, ka viņai varētu sekot Kučinskis un, iespējams, arī bijusī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Kučinskis apgalvojis, ka pašlaik nekur negatavojas iet. Viņaprāt, arī Čakša to esot izdarījusi priekšlaicīgi, jo ZZS frakcija vēl daudz ko labu kopā varētu izdarīt. Čakšas lēmums viņu neesot pārsteidzis, jo viņas iekļaušanās ZZS "bija aprēķina laulības" un viņa nekad neesot jutusies īsti piederīga partijai.

Uz vaicāto, kādi ir Kučinska paša plāni, viņš atbildējis - daudz ko noteikšot ZZS spēja mainīties. Viņaprāt, ja esi politikā, tad gribas arī kaut ko izdarīt. Jautājums esot, cik lielā mērā viņš būšot vajadzīgs ZZS. "Būt politikā tikai, lai nospiestu pogu, es neesmu gatavs," izteicies Kučinskis.

Uz vaicāto, vai "Vienotība" nav plānojusi slēgt sadarbības līgumu arī ar Liepājas partiju, kuru pārstāv Kučinskis, "Vienotības" politiķis Ainars Latkovskis atbildējis - "Vienotībai" ir liela sadarbības pieredze ar reģionālajām partijām, kas esot labs veids, kā lielajā politikā pārstāvēt reģionu intereses. Partija esot "atvērta" citām reģionu partijām, bet nevienu vārdā viņš nevēloties saukt. "Pie veiksmīga premjera, kāds ir Krišjānis Kariņš, mūsu partijai ir arī vilkme," piebildis Latkovskis.

"Jaunajā Vienotībā" ir lokālās partijas no Tukuma, Kuldīgas, Jēkabpils, Valmieras un Latgales. Liepājas partija tāpat kā "Latvijai un Ventspilij" vairākus sasaukumus ir ZZS sadarbības partneris.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu