Rīgas maratons turpmāk nesīs "Rimi Rīgas maratona" vārdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rolands Rekke

Jubilejas jeb 30. skriešanas sezonu Rīgas maratons sāks kopā ar jaunu galveno partneri "Rimi", turpmāk nesot "Rimi Rīgas maratona" vārdu, informē organizatori.

"Rimi" atbalsts maratonam ļaus ar vēl lielāku sparu turpināt skriešanas kultūras un veselīga dzīvesveida popularizēšanu, ieviest būtiskus jauninājumus ilgtspējīgas attīstības jomā un īpaši pievērsties bērnu un jauniešu iesaistei.

Ziemeļeiropas vienīgais IAAF Zelta līmeņa (Gold Label) maratons savu starptautisko nozīmīgumu arī turpmāk stiprinās ar pasaules klases organizāciju, Latvijai un Rīgai piesaistot desmitiem tūkstošu maratontūristu no visas pasaules.

Nozīmīgs partneris maratonam "Rimi" bijis jau kopš 2008. gada, kad kopā ar "Nordea" un "Tet" (līdz šī gada 1. aprīlim "Lattelecom") vēl tikai būvējām Baltijā lielākos skriešanas svētkus.

"Rimi Latvija" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais apliecina: "Lepojamies, ka mūsu 12 gadu ilgā sadarbība vainagojusies ar nozīmīgo un atbildīgo galvenā partnera lomas uzņemšanos. Pēdējos piecus gadus esam jau aktīvi strādājuši, lai Rīgas maratonam piesaistītu jauno paaudzi. Nākamajos gados turpināsim iesākto, lai kopīgi iedvesmotu Latvijas ģimenes veselīgam dzīvesveidam un sportiskām aktivitātēm."

"Rimi Rīgas maratona" organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords: "Ar "Rimi" mums izveidojusies cieša un saskanīga sadarbība. Mums sakrīt mērķi un vīzija attiecībā uz veselīgu un aktīvu dzīvesveidu un zaļo domāšanu. Kopā ar "Rimi" un citiem ilggadīgajiem partneriem "WESS Toyota", "Sportland", Rīgas Domi un LIVE RIGA vēlamies izkustināt Latviju vēl vairāk, iesaistot Latvijas un pasaules vieglatlētikas zvaigznes un īpašu uzmanību pievēršot ģimenēm, bērniem un jauniešiem. Savukārt Eiropas vadošo maratonu līgā Rīgu kā reģionālo centru turpināsim nostiprināt ne tikai ar IAAF Gold Label atbilstošu organizāciju, bet arī ar jaunievedumiem ilgtspējīgas attīstības jomā. Kļūsim vēl zaļāki un dabai draudzīgāki, cenšoties atstāt pēc iespējas mazāku ekoloģisko nospiedumu."

Visas maratona komandas vārdā izsakām lielu pateicību "Tet" ("Lattelecom") komandai par uzticēšanos vairāk nekā 10 gadu garumā un iespēju gūt ievērojamus sasniegumus ne tikai Baltijā, bet arī Ziemeļeiropā, iemantojot IAAF Gold Label statusu. 2019. gadā maratons nodrošināja iespēju kvalificēties Olimpiskajām spēlēm un Pasaules čempionātam, kā arī kopā ar pasaules līmeņa skriešanas zvaigznēm Rīgas ielās pulcināja teju 40 000 skriešanas entuziastu no 82 pasaules valstīm, bet "Rimi Bērnu dienas" trasītēs - gandrīz 13 000 bērnu.

"Rimi Rīgas maratona" jubilejas jeb 30. skriešanas sezona tiks svinīgi atklāta 16. septembrī pie Brīvības pieminekļa - vietā, kur pirms trīsdesmit gadiem starta šāviens tikai dots pirmajam Rīgas maratonam.

Starta šāviens 30. sezonai 16. septembra rītā tiks dots plkst. 8.30 jeb tieši 8 mēnešus pirms Rimi Rīgas maratona starta, lai pēc tam visas dienas garumā potenciālajiem dalībniekiem dotu iespēju apņemties piedalīties maratonā, iemūžinot fotogrāfiju ar izvēlētās distances cipariem. Vakara noslēgumā paredzēts simbolisks 7 km skrējiens pa Rīgas ielām un svinīga 30. sezonas kliņģera notiesāšana.

No 16. septembra tiks atklāta arī reģistrācija Rimi Rīgas maratonam oficiālajā mājaslapā www.rimirigamarathon.com. Kā ierasts, līdz 2019. gada 31. decembrim pieteikšanās izdevīgāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu