Lielbritānijā savākti miljons parakstu pret parlamenta darba apturēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons
Jaunais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijā trešdien, 28. augustā, tika savākti vairāk nekā miljons parakstu zem interneta petīcijas pret parlamenta darba apturēšanu pirms 31. oktobrī gaidāmā "brexit".

Paraksti tika savākti dažu stundu laikā, un to skaits pārsniedza miljona robežu neilgi pirms pusnakts.

Petīcijas vietnē teikts, ka "parlamenta darbu nedrīkst atlikt vai parlamentu atlaist, kamēr" 31. oktobrī paredzētā Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) nav atlikta vai atcelta.

Jau ziņots, ka karaliene Elizabete II trešdien,28. augustā, piekrita premjerministra Borisa Džonsona lūgumam pirms "brexit" uz laiku apturēt parlamenta darbu.

Karalienes oficiālo padomnieku sanāksme - Slepenā padome - paziņoja, ka parlamenta darbs tiks apturēts ne agrāk kā pirmdien, 9. septembrī, un ne vēlāk kā ceturtdien, 12. septembrī. Parlamentu paredzēts atkal sasaukt pirmdien, 14. oktobrī.

Sašutusī opozīcija paziņoja, ka Džonsons lūdzis parlamenta darba apturēšanu, apzināti cenšoties nobremzēt parlamenta deputātu mēģinājumus nepieļaut bezvienošanās "brexit".

Petīcija tika ievietota internetā dienu pirms Džonsona paziņojuma, ka viņš lūdzis uz laiku apturēt parlamenta darbu pirms "brexit".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu