Baltkrievija Žerāram Depardjē piešķīrusi zemesgabalu. Ko viņš tur būvēs?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP

Franču aktieris un vīndaris Žerārs Depardjē Laporoviču ciematā, Baltkrievijā, ir saņēmis zemesgabalu, ziņo Baltkrievijas mediji.

Depardjē piešķirtais zemesgabals atrodas 20 kilometru attālumā no Minskas.

Saskaņā ar izrakstu no vienotā valsts nekustamo īpašumu reģistra, Laporoviču ciematā ar Paperjanskas lauku izpildkomitejas lēmumu, kas stājies spēkā šā gada 26. martā, Depardjē piešķirts 0,1500 hektāru liels zemesgabals vienstāva dzīvojamās mājas celtniecībai. Māksliniekam zemesgabals piešķirts uz 99 gadiem. Zemes nomas maksa noteikta aptuveni 56 eiro gadā.

Depardjē jau esot bijis Laporoviču ciematā – tur viņš 2017. gadā pēc Minskas vīnogu dārzu apmeklējuma pavadīja nakti, pēc tam tiekoties ar ciemata izpildkomitejas pārstāvjiem.

“Aktieris atzinās simpātijās pret mūsu valsti un izteica vēlmi šeit uzbūvēt māju. Ar valsts vadītāja rīkojumu Depardjē tika piešķirts zemesgabals. Mēs varam atklāt, ka tagad viņa sapnis piepildīsies,” medijiem pastāstīja izpildkomitejas priekšsēdētāja Svetlana Raketska.

Ciematā Depardjē kaimiņos dzīvo biatloniste Darja Domračeva un viņas treneris Adrians Cibuļskis.

Kā zināms, Depardjē kopš 2013. gada janvāra sākuma ir Krievijas pilsonis un iedzīvotājs – Sočos viņš saņēma pasi no paša Krievijas prezidenta Vladimira Putina.

Par savu lēmumu atteikties no Francijas pilsonības aktieris paziņoja 2012. gada decembrī. Tas notika pēc tam, kad toreizējais Francijas prezidents Fransuā Olands ierosināja ienākumus virs viena miljona eiro gadā aplikt ar 75% nodokli. Vēlāk Francijas valdība tomēr atteicās no nodokļa ieviešanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu