Arhangeļskas slimnīcas ārsts nāk klajā ar jaunām detaļām par noslēpumaino kodolnegadījumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Vācu laikraksts "Der Spiegel" publicējis informāciju, ka divi Arhangeļskas kodolnegadījuma sprādzienā cietušie miruši radioaktīvā apstarojuma dēļ, nevis gūto traumu dēļ. Šādu informāciju sniedzis anonīms Arhangeļskas apgabala slimnīcas ārsts, vēsta "Postimees".

Ārsts pastāstījis, ka trīs slimnīcā nogādātie cilvēki bijuši vecumā līdz 30 gadiem. Viņi bija kaili un pārklāti ar foliju, bet apģerbs bijis iepakots polietilēna maisos. Vienam no viņiem bijis mugurkaula lūzums, bet otram iegurņa lūzums. Traumas esot bijušas smagas, taču nav bijušas dzīvībai bīstamas.

Arī šis ārsts uzsvēra jau dzirdēto informāciju par to, ka ārstiem nav piemēroti nekādi aizsardzības līdzekļi, kā arī nav izteikti brīdinājumu par to, ka pacienti varētu būt inficēti ar radiāciju. Turklāt ārsts, kurš atradās notikuma vietā esot norādījis uz iespējamo radiāciju, bet informācija līdz slimnīcas personālam nenonāca.

» Noslēpumainais kodolnegadījums Krievijā. Arhangeļskas slimnīcas ārstus nebrīdināja, ka viņiem būs darīšana ar radiāciju

Pēc notikušā, 20 ārsti tika nosūtīti uz Maskavu, lai veiktu medicīnisko izmeklēšanu, bet tad, kad vienam no ārstiem organismā konstatēja cēziju-137, apskates tika pārceltas uz Arhangeļskas slimnīcu.

"Šeit nav aparatūras, lai konstatētu radiāciju. Mums veica tikai tikai asins un urīna analīzes, un pārbaudīja vairogdziedzeri. Šis notikums man atgādina Černobiļas katastrofu," stāsta mediķis.

» Straujš radiācijas līmeņa pieaugums un piecu kodolinženieru bojāeja. Kas zināms par noslēpumaino kodolnegadījumu Krievijā

Jau tika ziņots, ka sprādziens poligonā Arhangeļskas apgabalā notika 8. augustā. Incidentā gājuši bojā vismaz pieci valsts uzņēmuma "Rosatom" darbinieki. Krievijas Aizsardzības ministrija nav atklājusi detalizētāku informāciju par notikušo. "Rosatom" uzstāj, ka sprādziens noticis, veicot darbus, kas saistīti ar dzinēja iekārtas izotopu barošanas avotu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu