Video: Turcijā kāds biškopis apkaro lāču postītkāri, servējot tiem degustāciju galdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Ibrahim Sedef

Šaubu nav - lāčiem garšo medus, un nav pārsteigums, ka tie nelūgti mēdz ierasties bišu dravās pēc cerētā kāruma. Patiesībā viņiem tas garšo tik ļoti, ka nespēj atturēties no bišu stropu postīšanas un daudziem biškopjiem sagādā patiesas galvassāpes. Daudzi biškopji, piemēram, Ibrahims Sedefs, cenšas darīt visu iespējamo, lai lāčus aizbaidītu no bišu stropiem, vēsta portāls "Bored Panda".

Taču Ibrahima veids, kā aizvilināt nelūgtos viesus no stropiem, ir vienkārši ģeniāls.

Foto: Facebook/ Ibrahim Sedef

Ibrahims Sedefs dzīvo Trabzonā, Turcijā, un ir lauksaimniecības inženieris, kurš strādā biškopībā. Sedefs jau ilgu laiku izmēģinājis visvisādas metodes, lai neļautu medus kārajiem lāčiem iznīcināt stropus.

Lai aizsargātu stropus, viņš tos nostiprināja, ievietojot metāla būros. Sedefs arī atstāja tādus ēdienus kā maize un augļi, cenšoties novērst lāču uzmanību no medus kārēm. Tomēr tas nedarbojās un daži stropi joprojām tika sabojāti.

Biškopis nolēma uzzināt vairāk par lāču izturēšanos. Viņš uzstādīja slēptās kameras, lai redzētu lāčus, kas klejo pa viņa bišu dravu.

Prātojot, kā pārmācīt četrkājainos zaglēnus, Sedefs nāca klajā ar spožu ideju. Viņš nolēma pārvērst lāčus par medus degustētājiem, jo tiem nepārprotami ir laba gaume.

Biškopis novietoja uz galda četru veidu medus traukus, lai lāči varētu mieloties. Viņš nebija vīlies par rezultātu. Kā izrādās, lāčiem ir izsmalcināta gaume un viņa medus tiem vislabāk gājis pie sirds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu