Osaka uzveic uzlecošo zvaigzni Gaufu un iekļūst "US Open" astotdaļfinālā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: Reuters/ScanPix

Pērnā gada ASV atklātā čempionāta ("US Open") uzvarētāja - japāņu tenisiste Naomi Osaka - sestdien iekļuva šī gada turnīra astotdaļfinālā.

Planētas pirmā rakete ar 6-3, 6-0 pārspēja 15 gadus veco amerikānieti Koko Gaufu, kura reitingā ir 140.vietā.

Osaka uzvarēja mača pēdējos astoņus geimus, dueli noslēgdama 65 minūtēs. Japānas tenisiste pēc mača mierināja asarās izplūduši Gaufu.

"Gribēju, lai viņa no korta aiziet ar augsti paceltu galvu. Vēlējos, lai viņa saprastu, ka ir daudz sasniegusi un viss vēl ir priekšā," pauda Osaka.

Ranga līderei nākamā cīņa būs pret šveicieti Belindu Benčiču, kura reitingā ir 13.pozīcijā. Viņai trešajā kārtā bija jātiekas ar Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu, taču ranga 21.vietas īpašniece no turnīra izstājās.

Turpretī turnīru neturpina planētas septītā rakete Kiki Bertensa no Nīderlandes, kura trešajā kārtā ar 2-6, 3-6 piekāpās vācietei Jūlijai Gērgesai, kura reitingā atrodama 30.pozīcijā.

Tikmēr labāko sešpadsmitniekā iekļuvusi talantīgā kanādiete Bjanka Andresku, planētas 15.raketei ar 6-4, 6-4 pārspējot dānieti Karolīnu Vozņacku, kura rangā ir četras vietas zemāk.

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko apstājās trešajā kārtā.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs noslēgsies pēc nedēļas.

Tenisisti "US Open", kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu