Spānijā bezvēsts pazudusi valsts pirmā Ziemas olimpisko spēļu medaļniece

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Blanka Fernandesa Očoa.
Blanka Fernandesa Očoa. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas policija paziņojusi, ka meklēšanā izsludināta Blanka Fernandesa Očoa, kura 1992. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu kalnu slēpošanā slalomā, tādējādi kļūstot par pirmo sievieti, kas spēlēs kāpusi uz goda pjedestāla, ziņo BBC.

56 gadus Očoa pazudusi pirms vairāk nekā nedēļas, ziņo vietējās varasiestādes. Sieviete pēdējo reizi redzēta 28. augustā Spānijas galvaspilsētā Madridē. Policija "Twitter" aicinājusi dalīties ar informāciju, kas bijušo sportisti palīdzētu atrast.

Par Očoa pazušanu likumsargiem ziņojusi viņas meita, kas esot "ļoti uztraukta". Sieviete kopš pazušanas dienas nav izmantojusi savu kredītkarti, un detektīviem pagaidām nav izdevies uziet viņas pēdas.

Očoa piedalījusies Ziemas olimpiskajās spēlēs no 1980. līdz 1992. gada. Pēdējās, kas notika Albērvilā, Francijā, viņa ieguva bronzas medaļu, tādējādi kļūstot par pirmo sievieti Spānijas vēsturē, kas Ziemas olimpiskajās spēlēs kāpusi uz goda pjedestāla.

Savukārt pirms tam viņas brālis Fransisko Fernandess Očoa kļuva par olimpisko čempionu slalomā 1972. gadā Saporo (Japāna).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu