Veselības eksperti brīdina cilvēkus par elektronisko cigarešu smēķēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Ņemot vērā mistisku plaušu slimību gadījumu, kas saistīti ar elektronisko cigarešu smēķēšanu, eksperti iesaka visiem, kuri uztraucas par savu plaušu veselību, atteikties no elektronisko cigarešu smēķēšanas.

Pētnieki joprojām izmeklē elektronisko cigarešu saikni ar plaušu slimībām, rakstīts paziņojumā.

Līdz šim eksperti ir identificējuši 215 plaušu slimību gadījumus, kas saistīti ar elektronisko cigarešu smēķēšanu ASV, tomēr iemesls joprojām nav īsti skaidrs.

Īpaši satraukušās ir Viskonsinas štata amatpersonas, jo Milvoki pilsētā hospitalizēti jau 16 cilvēki, kuriem elektronisko cigarešu smēķēšanas dēļ radusies smaga plaušu kaite.

Pat ja nebūtu šīs saiknes starp elektronisko cigarešu smēķēšanu un plaušu slimībām, eksperti neiesaka jauniešiem, pieaugušajiem, grūtniecēm un visiem tiem, kuri nesmēķē, sākt tabakas cigarešu vai elektronisko cigarešu lietošanu.

Turklāt cilvēkiem nevajadzētu elektronisko cigarešu produktus iegādāties uz ielas vai pašu spēkiem šīs ierīces modificēt.

Cilvēkiem, kuri tomēr izvēlas smēķēt elektroniskās cigaretes, būtu rūpīgi jāseko līdzi savu plaušu veselībai un nekavējoties jāvēršas pie ārsta, ja rodas klepus, elpas trūkums vai sāpes krūtīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu