TOP padomi, kā izvēlēties modernas virtuves iekārtas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: IDmebeles.lv

Vieni cilvēki pavada virtuvē ļoti daudz laika, citi uzturas tur tikai īslaicīgi, taču neviens negrib atteikties no komforta un gaumīga virtuves interjera. Ja telpas ir iekārtotas funkcionāli un atraktīvi, pat ātra kafijas dzeršana rīta rosībā iegūst citu nozīmi. Virtuves netiek pārkārtotas bieži, taču, ja esat aizdomājušies par virtuves remontu, kāpēc gan šoreiz neizvēlēties modernākus risinājumus? Lasiet šajā rakstā par to, kādas virtuves iekārtas ir aktuālas 21. gadsimtam!

Moduļi vai komplekti?

Virtuves iekārtas sastāv no plauktiņiem un skapīšiem, ko var iegādāties komplektā vai atsevišķi. Virtuves komplekti iekļauj visas nepieciešamās mēbeles pārtikas uzglabāšanai un ēdiena gatavošanai, un komplektā esošās mēbeles ir standartizētas un kompaktas. Parasti nokomplektēta virtuves iekārta sastāv no 5 - 6 plauktiņiem un skapīšiem dažādos izmēros. Tas ir piemērots risinājums virtuvēm, kas ātri jāaprīko vienotā stilā: birojos, mazās vasarnīcās, īstermiņa īres mājokļos u.tml.

Vairāk izvēles iespēju ir virtuves moduļu pircējiem. Virtuves moduļi būtībā ir tie paši skapīši un plauktiņi, ko pircējs izvēlas un kombinē patstāvīgi. Lielākā moduļu priekšrocība ir iespēja izveidot teju jebkādu virtuves iekārtu mazām un lielām telpām, kulinārijas entuziastiem un tiem, kas pasūta tikai gatavo ēdienu. Virtuves moduļus var kombinēt arī ar gatavām iekārtām – ja komplektā kaut kā trūkst, vienmēr var pasūtīt atsevišķu skapīti vai plauktiņu un pilnībā pabeigt virtuves pārkārtošanu.

Atšķirība starp virtuves komplektiem un moduļiem ir nozīmīga, taču abās kategorijās ražotāji piedāvā neskaitāmus mēbeļu variantus. Labu iekārtu var nokomplektēt ātri, taču kas jāzina, lai izvēlētos ne tikai funkcionālas, bet arī mūsdienīgas virtuves mēbeles?

Foto: IDmebeles.lv

Modernas krāsas – jo izteiksmīgāk, jo labāk

Kādreiz modē bija spilgtas baltās virtuves, kas izskatījās kā no žurnāla vāka, taču prasīja skrupulozu uzkopšanu. Pēdējos gados tendence ir mainījusies, un praktiskums guva virsroku. Tagad aktuālām virtuves mēbelēm ir piesātināti krāsu akcenti – modē ir ķiršu, grafīta, antracīta, tumši zilā un zaļā krāsu toņi, ko ražotāji kombinē ar neitrālajiem bēšo un balto. Tagad arī virtuvē ienāk emocionālas krāsas, kas izraisa pozitīvās emocijas, nevis vienkārši kalpo par neitrālu fonu ikdienas darbiem.

Lielās virtuvēs var uzdrošināties arī uz drosmīgākiem krāsu risinājumiem – virtuve pilnīgi tumšos toņos lieliski iederēsies ne tikai mājoklī industriālajā stilā, bet arī ierastākos interjeros. Tā kā dizaina ziņā virtuves skapīši un plauktiņi lielākoties ir klasiski, tumšas krāsas nepadara virtuves iekārtu pārāk smagnēju, gluži otrādi – tās ienes darba zonā atturīgu eleganci.

Matēts vai glancēts?

Pašlaik tirgū ir pieejami ne tikai neskaitāmi krāsu risinājumi, bet arī dažādi fasāžu veidi. Daudzas virtuves iekārtas var pasūtīt ar matētām vai glancētām fasādēm. Pasūtot nevis pilnu virtuves komplektu, bet atsevišķus elementus, iespējams kombinēt abus fasāžu veidus. Veiksmīgs risinājums ir matēti augšējie virtuves plauktiņi un lakoti apakšējie virtuves skapīši vienā krāsu paletē.

Matētas virsmas ir īpaši veiksmīgas, ja virtuves iekārta ir daudzkrāsaina, ja tajā ir iekļauti dziļi tumšie krāsu toņi. Glancētas virtuves mēbeles var būt piemērotas vidējā izmēra virtuvēm bez lieliem logiem. Pašlaik mēbeļu modē nepārprotami dominē matētas virsmas, taču arī lakotas spīdīgas fasādes nepazūd no piedāvājuma – izvēle paliek aiz Jums.

Tekstūras – vairāk dabas, vairāk viegluma

Modi uz matētām fasādēm papildina pieprasījums pēc dabīgām, taustei patīkamām tekstūrām. Modernām virtuves mēbelēm gribas pieskarties, tām ir bagāta faktūra, kas atspoguļo koka krāsu un raksta dabīgumu. Modē, kā vienmēr, ir koksnes tekstūra, bet smagnēji grafīta un citu akmeņu raksti gan pakāpeniski aiziet pagātnē. Arī ekonomiskajā virtuves mēbeļu segmentā tekstūru izvēle ir patīkami plaša – MDF plātnes mēdz būt strukturētas un gludas, matētas un lakotas. Ņemiet vērā, ka gaumīgam rezultātam jāizvēlas kaut kas viens – tekstūra vai lakojums.

Foto: IDmebeles.lv

Lai pasūtītu modernas virtuves mēbeles, nav obligāti jāgriežas dizaina salonos, kur tirgo dārgu zīmolu produkciju. Plauktiņus un skapīšus pa demokrātiskām cenām iespējams pasūtīt internetā, ID mēbeles veikala mājaslapā.

Kvalitatīvas virtuves iekārtas no ID mēbeles

ID mēbeles veikals jau vairāk nekā desmit gadus nodarbojas ar mēbeļu tirdzniecību, tāpēc veikala preču klāsts ir labi pielāgots Latvijas iedzīvotāju gaumēm un finanšu iespējām. Sortimentā ir pilnībā komplektētas virtuves iekārtas un atsevišķi nopērkami virtuves moduļi: augšējie un apakšējie virtuves skapīši, darba virsmas, zemizlietnes skapji.

ID mēbeles sadarbojas ar mēbeļu ražotājiem Latvijā un citās ES valstīs. Preču sortimentā ir virtuves iekārtas, kas atbilst jaunākajām mēbeļu modes tendencēm: ar matētām un glancētām virsmām izteiksmīgos krāsu toņos, ar klusas aizvēršanas sistēmām u.c. Apskatiet pilnu preču klāstu ID mēbeles mājaslapā vai iegriezieties zīmola salonveikalā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 45/47!

Mūsdienās virtuves iekārtas beidzot atbilst visdažādākajām pircēju vēlmēm. Kompromisi starp kvalitāti un cenu, dizainu un funkcionalitāti ir palikuši pagātnē – ienāciet ID mēbeles mājaslapā un izvēlieties savas jaunas virtuves mēbeles no simtiem dažādiem variantiem!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu