Lielbritānijā iedzīvotāji sajaukuši krītošu meteoru ar lidmašīnas avāriju (1)

Apollo.lv
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas nogalē, svētdien, 8. septembrī, Lielbritānijas dienvidos tika veikta sauszemes un gaisa meklēšanas operācija, jo vietējie iedzīvotāji sākuši uztraukties par kādas vieglās lidmašīnas avāriju. Veicot izmeklēšanu, atbildīgie dienesti konstatēja, ka ziņotāji debesīs sajaukuši lidmašīnas pēdas ar meteorītu, vēsta BBC.

Satraukušies iedzīvotāji ziņojuši atbildīgajiem dienestiem, jo debesīs pamanījuši strauji krītošu gaismas objektu, kas pēkšņi sadalījies un nokritis. Devonas un Kornvolas likumsargi reaģējot uz izsaukumu, organizēja meklēšanas operāciju.

Pēc neilga laika izmeklēšana tika pārtrauka un policija paziņoja, ka veicot meklēšanu no gaisa, nav izdevies atrast lidmašīnas atlūzas un cietušos. Likumsargi uzsver - ja būtu notikusi aviokatastrofa, no gaisa būtu redzamas lidmašīnas atlūzas, sadūmojums vai ugunsgrēks. Tāpat meklēšanas zonā konkrētā laika posmā netika reģistrēts neviens lidojums.

Savukārt vairākos citos Lielbritānijas rajonos cilvēki ziņoja, ka dienvidrietumos redzējuši krītam meteorītu.

Lielbritānijas observatorijas pārstāvji paziņojuši, ka meteors redzēts krītam uz dienvidaustrumiem caur Lamanšu. Tāpat arī Francijas atbildīgie dienesti fiksējuši debesīs uguns bumbu virs jūras šauruma.

Jau tika ziņots, ka pirmdien, 9. septembra, vakarā sociālajos tīklos Latvijas iedzīvotāji dalījušies ar attēliem un video no dažādām Latvijas vietām, kur debesīs novērots kāds objekts, kas atgādinājis sarkanu bumbu ar liesmojošu asti.

» "Sarkana bumba ar liesmojošu asti!" Vairākās vietās virs Latvijas novērots no debesīm krītošs objekts

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu