Mainās garantēto atlīdzību izmaksu kārtība "PNB bankas" klientiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rindas pie PNB bankas
Rindas pie PNB bankas Foto: Ieva Leiniša / LETA

No piektdienas, 13. septembra, mainās garantēto atlīdzību izmaksu kārtība "PNB bankas" klientiem, informēja banka "Citadele", ar kuras starpniecību tiek izmaksātas garantētās atlīdzības.

Turpmāk valsts garantētās atlīdzības "PNB bankas" klienti varēs saņemt jebkurā bankas "Citadele" filiālē.

Savukārt klienti, kuri ir Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) maksājumu (pabalstu/pensiju) saņēmēji bez konta bankā "Citadele", aicināti doties vai nu uz divām "PNB bankas" filiālēm Daugavpilī - Rīgas ielā 59 un Valkas ielā 3 vai jebkuru bankas "Citadele" filiāli, dokumentu parakstīšanai līdzi ņemot pasi vai ID karti. Šiem klientiem tiks automātiski atvērts konts bankā "Citadele" un ieskaitīta garantētā atlīdzība uz kontu jebkurā finanšu iestādē.

"Esam gandarīti par veiksmīgo valsts garantēto atlīdzību izmaksu gaitu un sadarbību ar publiskā sektora pārstāvjiem. Līdz šim brīdim valsts garantētajās atlīdzībās izmaksāti 165 miljoni eiro jeb 61% no visas izmaksājamās summas. Atlīdzības jau tagad saņēma vairāk kā puse - 31 791 - "PNB banka" klientu. Visās "Citadele" filiālēs un attālinātajos apkalpošanas centros ir piesaistīti papildus darbinieki, lai klientiem sniegtu pēc iespējas ātrāku un labāku apkalpošanu," sacīja bankas "Citadele" valdes loceklis Vladislavs Mironovs.

Tāpat turpmāk klientu konsultācijām būs pieejamas visas "PNB bankas" filiāles.

Bankā "Citadele" atgādināja, ka 99,2% "PNB bankas" klientu garantētās atlīdzības veidā saņems noguldījumus pilnībā. Garantētā atlīdzība attiecas uz algām, pensijām, bankas klientu noguldījumiem un to procentiem, kas uzkrāti līdz 2019.gada 15.augustam.

Jau vēstīts, ka šogad 22.augustā sākās garantēto atlīdzību izmaksu process "PNB bankas" klientiem, ko Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) uzticēja veikt bankai "Citadele".

"PNB bankas" darbība tika apturēta 15.augustā. Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 15.augustā nolēma atzīt "PBN banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, FKTK padome ārkārtas sēdē nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību.

Šogad jūnija beigās bankas pārstāvji informēja, ka ASV un Eiropas investoru grupa iegādājusies 60% "PNB bankas" akciju. Viens no jaunajiem bankas īpašniekiem ir miljardieris Rodžers Tamrazs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu