Kāpēc Akropoles stāvlaukumā naktīs pulcējas simtiem autovadītāju? (17)

Foto: www.instagram.com/carsandcoffee.riga/
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Reizi nedēļā tirdzniecības centra "Akropole" stāvlaukumā Ķengaragā pēc veikala darba laika beigām pulcējas iespaidīgs daudzums spēkratu. Motoru rūkšana un sarunas par automašīnām neatstāj vienaldzīgus arī apkārtējo māju iedzīvotājus, vēsta portāls "Rus.Tvnet". 

Plānots, ka piektdien, 13. septembrī, norisināsies piektā šāda veida tikšanās. Vēlie "automašīnu randiņi" tiek organizēti apvienības "Cars and Coffee Riga" ietvaros. Pasākuma autors Sergejs Ananičs portālam norāda, ka tikšanās reižu mērķis ir automašīnu kultūras popularizēšana un attīstīšana Latvijā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cars and Coffee (@carsandcoffee.riga) on

Jaunais vīrietis ir BMW E39 īpašnieks un lepni norāda, ka visā pasaulē tādi esot tikai 24.

Ar šo auto viņš ir piedalījies rallijos un dažādās automašīnu entuziastu rīkotās sacensībās daudzviet pasaulē.

Pēc dalības šajos pasākumos viņš bijis pārsteigts par to, cik ļoti auto kultūra ir attīstīta citās valstīs. Tā arī dzimusi ideja par iknedēļas sanāksmēm Rīgā. 

Lai arī Latvijā eksistē dažādi auto klubi, nav vienas vienotas kustības, kas pulcētu visus automašīnu entuziastus.

Savā "Instagram" profilā vīrietis publicējis ziņu, aicinot interesentus iesaistīties šajā idejā un reizi nedēļā pulcēties lielveikala "Akropole" stāvlaukumā. Līdz šim notikušas jau četras šāda veida tikšanās. Pirmajā reizē pulcējušās apmēram 40 automašīnas, nākamajā jau 120, trešajā 350, bet pēdējā reizē ar saviem spēkratiem ieradušies vairāk nekā 900 autovadītāju. 

Sergejs bijis pārsteigts par lielo atsaucību: viņa personīgais "Instagram" profils "pārkarsis" no lielā informācijas daudzuma, kas radies cilvēkiem rakstot un jautājot par iknedēļas sanāksmi. Vīrietim nācies izveidot jaunu kontu, kas veltīts tikai šim pasākumam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

There are only a few days left until our next meeting 13.09, let's see together our official video from last meeting 30.08. We are waiting everyone at our next “Cars and Coffee” meet 13.09.19 on AKROPOLE shopping centre parking ? Full video will be on Facebook- link in profile bio

A post shared by Cars and Coffee (@carsandcoffee.riga) on

Interesenti ar saviem auto pasākuma norises vietā sāk ierasties no plkst. 22. Diemžēl ne visi esot pozitīvi noskaņoti: tā kā motoru rūkšana un sarunas turpinās līdz pat plkst. 1 naktī, apkārtējo māju iedzīvotāji ir sūdzējušies, ka troksnis tiem neļauj gulēt.

Sergejs gan uzsver, ka pasākuma ideja ir miermīlīga un dalībnieki nekādā veidā nevēlas traucēt kārtību vai pārkāpt likumu.

Esot izveidoti arī iekšējās kārtības noteikumi – nedrīkst lietot alkoholu un citas apreibinošas vielas, nedrīkst aiz sevis atstāt atkritumus, aizliegts trokšņot un klausīties skaļu mūziku.

Pasākuma norises laikā "Cars and Coffee Riga" komanda seko tam, lai šie noteikumi tiktu ievēroti. Esot gan bijuši gadījumi, kad kāds aizkavē satiksmes kustību vai pārāk skaļi klausās mūziku, taču līdz šim nopietnu pārkāpumu nav bijis. Arī reizēs, kad tomēr izsaukta policija, viss ticis atrisināts draudzīgi un bez soda kvītīm. Turklāt pēc pasākuma beigām rīkotāju komanda pārbauda, vai stāvlaukums tiek atstāts kārtībā.

Ko par šiem "rūcošajiem randiņiem" saka "Akropoles" pārstāvji?

Tirdzniecības centra sabiedrisko attiecību konsultante Lauma Laube apstiprina, ka administrācija ir lietas kursā par notiekošo, taču nekāda oficiāla vienošanās ar "Cars and Coffee Riga" nav bijusi.

"Tāds likums, kas aizliegtu atstāt mašīnu stāvlaukumā kādā konkrētā diennakts laikā, neeksistē," min pārstāve.

Tehniski neviens likums netiek pārkāpts, tāpēc "Akropole" vadībai nav iespēju ietekmēt pasākuma norisi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cars and Coffee (@carsandcoffee.riga) on

Jāatzīst gan, ka tirdzniecības centra pārstāvji domājuši, ka pasākums ir daļa no "Latvijas Antīko automobiļu kluba" rīkotajām aktivitātēm. Iespējams, ka šis pārpratums radies, jo nosaukums "Cars and Coffee Riga" ir gandrīz tāds pats kā "Cars&Coffee". Tā tiek dēvētas kādas no antīko automobiļu īpašnieku tikšanās reizēm. Tomēr šim klubam nav nekāda sakara ar vēlajiem rallijiem veikala stāvlaukumā.

"Akropoles" pārstāvji uzsver, ka automašīnu īpašnieku satikšanās norisinās pēc veikala darba laika beigām, tāpēc paša veikala apmeklētājiem tas netraucē. Lai gan ir parādījušies komentāri par troksni vēlajās vakara stundās, nekādas oficiālas sūdzības nesot saņemtas. Ja radīsies kādas problēmas, nepieciešams sazināties ar pašvaldības policiju.

Tomēr, ņemot vērā strauji augošo interesi un pasākuma apmēru, kā arī sūdzības par troksni, nākamā tikšanās reize tiks organizēta privātā teritorijā. Tā kā sagatavošanās darbi vēl turpinās, pasākuma datums, laiks un vieta tiks precizēti.

Piektdien pasākums vēl plānots ierastajā vietā un bez ierastajām aktivitātēm "Cars and Coffee Riga" tiesneši izvēlēsies Top 50 automašīnas, no kurām sezonas noslēguma rallijā tiks pasludinātas 10 labākās.

"Tomēr šī nav tikai sacensība, kuram ir labākā vai foršākā mašīna," norada Sergejs.

Šeit gaidīts ir jebkurš automobiļu entuziasts, jo pasākuma laikā var rast atbildes uz dažādiem sev interesējošiem jautājumiem.

Piemēram, kā jārīkojas ar nestandarta ekipējumu mašīnai, kādas ir labākās skaņu sistēmas vai kā uztūnēt savu automobili.

Turklāt, izrādās, ka šeit viss nav tikai par un ap auto. Sergeja novērojis, ka šī ir arī iespēja iepazīties un pēc pirmajām tikšanās reizēm jau ir izveidojušies četri jauni pāri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cars and Coffee (@carsandcoffee.riga) on

Foto: Motoru rūkoņa un auto prieks t/c "Akropole" stāvvietā

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu