"Aviokatastrofas MH17 meli!" Nīderlandē ar svastikām apķēpāti britu karavīru kapi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandē vandāļi apķēpājuši ar svastikām un saukļiem par MH17 aviokatastrofu apbedījumus un kapelu kapsētā, kurā apglabāti Otrā pasaules kara laikā kritušie britu karavīri.

Kapsēta Mierlo, netālu no Eindhovenas, apgānīta laikā, kad Nīderlande atzīmē 75.g adskārtu kopš sākās sabiedroto cīņa par Nīderlandes atbrīvošanu no nacistiem.

"Mēs šo lietu uztveram ļoti nopietni un esam sākuši plašu izmeklēšanu," paziņoja policija.

Kapsētā uz kapelas bija uzzīmēta liela svastika un apķēpāti bija arī vairāki apbedījumi. Sabojāts arī liels akmens krusts un uz kapsētas ārsienas bija uzrakstīts "MH17 meli".

Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" reisā MH17 tika notriekta 2014. gadā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Kapsētas pārvaldnieks sacīja, ka tas ir jau otrais vandālisma gadījums pēdējā laikā. Iepriekšējais incidents notika pagājušajā nedēļā.

Plānots, ka šomēnes vizītē Nīderlandē ieradīsies Lielbritānijas princis Čārlzs, lai piedalītos Arnemas kaujas atceres pasākumā.

Šajā kaujā 1944. gada septembra vidū krita vairāk nekā 1400 sabiedroto karavīru. Sabiedroto spēku komandieri bija cerējuši, ka šī kauja paātrinās uzvaru karā Eiropā, taču tā beidzās ar sakāvi.

Foto: "Malaysia Airlines" reisu MH17 pieminot

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu