Pasaules lielākā piramīda neatrodas Ēģiptē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules lielākās piramīdas komplekss.
Pasaules lielākās piramīdas komplekss. Foto: Arian Zwegers/Flick

Vārds "piramīda" vairumam uzreiz asociējas ar aizvēsturisku Ēģiptes valdnieku greznajām un iespaidīgajām kapenēm, taču patiesībā piramīdas ir sastopamas arī citās tautās un pat kontinentos. Par to, kur tad īsti atrodas pati lielākā piramīda pasaulē, vēsta portāls "Business Insider".

Ceļinieki, kas būs devušies uz Pueblas pilsētu Meksikā, var savos klejojumos nokļūt līdz pat milzu kalnam ar bazīcu tā galā. Šajā gadījumā skats būs mānīgs - ceļinieka priekšā būs pasaulē lielākā piramīda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#zona arqueológicas #choula

A post shared by laucast23 (@laucast23) on

Pagaidām nav noskaidrots, kas tieši to varētu būt uzbūvējis 2300 gadus atpakaļ. Tāpat arī nav saprotams, vai būvnieki bija paredzējuši to, ka būvniecībā izmantotais māls izrādīsies laba augsne dažādiem augiem, kas to prasmīgi noslēpj no nejauša garāmgājēja acīm.

» Atklāts atjautīgais paņēmiens, kā tika celtas Gīzas piramīdas

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drake Marcos (@drake_art_gallery) on

Par piramīdas eksistenci ilgu laiku nezināja ne tikai tūristi, bet arī vietējie iedzīvotāji - šis kultūras piemineklis bija izgaisis no vietējo atmiņas līdz pat 1910. gadam, kad tas atkal tika atklāts.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Photographe Montréal ?Laurène (@laulinea) on

Čolulas piramīda joprojām tiek uzskatīta par lielāko monumentu, kāds jelkad ir uzbūvēts. Tas konstrukcijā ļoti līdzinās Saules piramīdai Teotivakanā. Masīvais piemineklis ir aptuveni deviņus olimpiskos peldbaiseinus (apmēram 450 metrus) plats un 1.3 baseinus (aptuveni 65 meturus) garš. Monumentam ir gandrīz divreiz lielāks tilpums kā Gizas piramīdai Ēģiptē.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chuck (@cfapps7865) on

Arheologi piramīdas apkaimē ir atraduši vairāk kā 400 apbedījuma vietas, kas norāda uz šī objekta nozīmīgumu vietējo tautu kultūrā. Eksperti min, ka šī vieta ir tikusi pamesta septītajā vai astotajā gadsimtā. Neskatoties uz to, nu piramīda ir kļuvusi par iecienītu tūristu atrakciju un svarīgu arheoloģiskās pētniecības vietu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patty Castaneda (@pattycreates) on

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu