Foto: Dabas katastrofa Spānijā - applūdis vesels valsts reģions

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīrietis staigā pa ielas malu Orihuelas pilsētā.
Vīrietis staigā pa ielas malu Orihuelas pilsētā. Foto: Reuters / Scanpix

Spānijas dienvidaustrumus piemeklējusi šausminoša dabas katastrofa - stipro lietavu rezultātā sākušies plūdi, kuros pašlaik dzīvību ir zaudējuši vismaz trīs cilvēki. Īpaši traģiski dzīvību zaudējis kāds cilvēks Almerijā, kuru plūdi pārsteiguši pazemes tunelī. Mašīnā bijuši trīs cilvēki, divus no tiem izdevies glābt, vēsta portāls "Postimees".

Pagājušajā ceturtdienā, 12. septembrī, ziņots par vēl divu cilvēku nāvi - viņi bijuši iesprostoti apgāztā automašīnā. Senioru pāris nav spējis izkļūt no spēkrata un kļuvis par upuri straumēm, kuras plūdušas pa pilsētas ielām.

Glābēji pie tuneļa, kurā traģiski dzīvību zaudējis autovadītājs.
Glābēji pie tuneļa, kurā traģiski dzīvību zaudējis autovadītājs. Foto: CARLOS BARBA / EPA / Scanpix

Šī dabas stihija ir iznīcinājusi vairākus svarīgus infrastruktūras objektus. Nogāzto koku dēļ ir apgrūtināta satiksme lielā daļā reģiona ceļu. Īpaši plūdos cietušas Mursijas, Valensijas un Alikantes pilsētas.

» Dzīve gadu pēc ekoloģiskās katastrofas Krimā. Iedzīvotāji atkal sūdzas par gaisa piesārņojumu

No krastiem izgājusī upe ir appludinājusi vairākas apdzīvotas vietas, no kurām ir evakuēti simtiem cilvēku. Glābēji ir cēluši cilvēkus nost no māju jumtiem, kā arī glābuši tos, kuri neveiksmīgi bija nokļuvuši straumes varā. Tik spēcīgi plūdi reģionā nav manīti vismaz simts gadus.

San Havjeras ielas.
San Havjeras ielas. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

Vairākas Valensijas un Mursijas reģionu pašvaldības ir ziņojušas, ka šajās dienās ir fiksēti rekordlieli nokrišņu daudzumi - meteorologi vēsta, ka Orihuelas pilsētā, piemēram, piektdien 12 stundu laikā nolījuši 12 centimetri nokrišņu.

Glābējs Alikantē.
Glābējs Alikantē. Foto: MORELL / EPA / Scanpix

"Vētra ir pieņēmumusies spēkā un no krastiem izgājusī upe mums visiem rada ļoti bīstamus apstākļus. Nav šaubu, ka dabas katastrofa radīs arī vērā ņemamus finansiālos zaudējumus, taču pašlaik pats svarīgākais ir cilvēku drošība," teicis Valensijas valdības priekšsēdētājs Ksimo Puigs.

Seguras upes līmeņa paaugstināšanās ir likusi arī aizslēgt visus tiltus, kā arī tuvumā esošos ceļus uz Mursijas pilsētu.

Glābēji darbā.
Glābēji darbā. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

Videoierakstos no notikuma vietas redzams, kā pa ielām plūst spēcīga ūdens straume, kas no ielām un ceļiem noskalo automašīnas un appludina ēku zemākos stāvus. Pašlaik ir aizvērtas arī Almeres un Mursijas lidostas, ierobežota vilcienu satiksme, kā arī aizslēgtas skolas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu