Mācītājs Krievijā cīnās ar alkoholismu, no lidaparāta šļakstot svēto ūdeni (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ekrānuzņēmums/reuters

Kā cīnīties ar pārlieku mīlestību pret alkoholu, vienas nakts sakariem un tamlīdzīgiem grēkiem? Šķiet, ka kāds pareizticīgo priesteris Krievijā ir atradis pareizo atbildi - pār pilsētu izlejot vairākus desmitus litru svētā ūdens, vēsta BBC.

Tēvs Aleksandrs Gorjačevs, bruņojies ar ikonām, ikgadu kopš 2006. gada Krievijas Pareizticīgās baznīcas Skaidrības dienā dodas lidojumā pāri Krievijas pilsētai Tverai, cerībā atgriezt uz pareizā nomaldījušās "melnās avis".

Šogad gan priesteris un vietējais bīskaps izlēmuši, ka viņu vadīto attīrīšanas rituālu vajadzētu dažādot, un no lidaparāta izlējuši 70 litrus ar īpaši svētītu ūdeni. Ūdens ticis iepildīts plastmasas pieclitru pudelēs un izšļakstīts pār pilsētu ar masīva zelta biķera palīdzību. Uz gaisa kuģa klāja atradusies arī ikona "Neizsmeļamais kauss", kurai piedēvē spējas dziedināt dzērājus un narkotiku atkarīgos.

» Kolumbijā bīskaps veiks eksorcismu visai pilsētai: Armija nodrošinājusi helikopteru svētā ūdens liešanai

"Es vēlos, lai manas lūgšanas aizsargā šo pilsētu no nešķistības, kas tajā mīt, kā arī no dažādām nelaimēm un sabiedriska ļaunuma," Tveras pilsētas ziņu dienestam atklājis bīskaps Savva.

Tēvs Aleksandrs esot pārliecināts, ka viņa pagājušie lidojumi ir krietni palīdzējuši cīņā ar Tveras pilsētas alkoholismu.

"Kāds vīrs reiz redzēja kā pār viņa galvu pārlido lidmašīna un turpat uz vietas apsolīja sievai, ka vairs nedzers. Viņš šo solījumu arī turēja," skatītājiem stāstījis presteris.

Viņš tic, ka visām fiziskajām nelaimēm ir dziļa garīga sakne. "Visas slimības izraisa vīrusi un vīrusi ir dēmoni. Tādēļ secinu, ka visas fiziskās slimības principā ir garīgas," min tēvs Gorjačevs.

» "Iespējams, debesīs sēdēšu blakus Hitleram..." Mūķene atbild uz atklātiem jautājumiem

Viņa teikto atbalstījis kāds vīrs, ko sauc Vjačeslavs. Viņš atklājis, ka pārtraucis lietot alkoholu pēc tam, kad devies uz Tveru svētceļojumā un vērsies pie "Neizsmeļamā kausa" ikonas. Viņš šajā svētceļojumā sastapis arī savu tagadējo sievu, Olgu. Pāris lidojumā pavadījis arī abus garīdzniekus.

Šis stāsts ir radījis samērā humoristisku reakciju dažādos Krievijas medijos, taču tēvs Aleksandrs to uztver mierīgi. 

"Ja Jums vajag, smejieties - dzīvosiet ilgāk. Bet par ko gan jūs smejaties? Par mūsu centieniem palīdzēt cilvēkiem beigt dzert, lietot narkotikas un kopoties, par centieniem dziedināt? Lai jau viņi smejas, tas netraucēs mūsu darbam," teicis tēvs Aleksandrs Gorjačevs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu