Nitišs ar Baumani pēc pasaules čempionāta Latvijas posma kvalifikācijas pirmās dienas atrodas ārpus desmitnieka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Reinis Nitišs
Reinis Nitišs Foto: GRX

Latvijas rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis sestdien Rīgā notiekošā pasaules čempionāta rallijkrosa devītā posma kvalifikācijā prestižākajā "SuperCar" klasē ieņēma attiecīgi 11. un 13.vietu. 

"GRX Taneco" vienības attīstības pilots Nitišs pirmajā kvalifikācijas braucienā palika trešais savā braucienā, bet jau pirmajā līkumā savu auto uz sāniem nolika Timurs Timerzjanovs, kas Latvijas braucējam pirmajā aplī maksāja dārgas sekundes. Nitišs tobrīd atradās tieši aiz Krievijas braucēja, bet izvairījies no sadursmes, tālākajā distancē nespēja apsteigt konkurentus. 

Tikmēr Baumanis no STARD komandas pirmajā kvalifikācijā savā braucienā finišēja pēdējā, piektajā vietā. Baumanis pirmajā līkumā iekļuva sadursmēs ar konkurentiem un krietni pabojāja sava auto virsbūvi, bet ņemot vērā zemo pozīciju, viņš ātri vien devās Džokera aplī. Brauciena turpinājumā Baumanis savu vietu nenosargāja un atkāpās uz pēdējo, piekto vietu.

Pēc pirmās kvalifikācijas Nitišam bija 15., bet Baumanim 16.ātrākais laiks.

Otrajā kvalifikācijā Latvijas braucēji startēja trešajā un ceturtajā braucienā. Pirmais uz starta devās Nitišs, kurš pēc starta izrāvās otrajā vietā un drīz vien devās Džokera aplī. Brauciena turpinājumā latvietis bija trešais, bet laika starpība līdz priekšā braucošajiem konkurentiem katrā aplī tika samazināta. Tas beigās izrādījās ļoti svarīgi, jo pēdējā aplī abiem līderiem nācās doties "Džokera" aplī, pēc kura veikšanas finiša taisnē, Nitišs pa ārmalu apsteidza konkurentus, izcīnot pirmo vietu.

Tikmēr Baumanis pēc starta ieņēma otro pozīciju un pirmajā līkumā atkal nedaudz tika "pamīcīts", kas, visticamāk, atstāja iespaidu uz viņa auto vadāmību. Sportists vairākkārt otrajā braucienā izslīdēja vai cīnījās ar mašīnas savaldīšanu, taču lielas izmaiņas vietu sadalījumā atlikušajos apļos nenotika, viņam finišējot otrajā pozīcijā. 

Pēc divām kvalifikācijas kārtām Nitišs kopvērtējumā ieņem 11.vietu, bet Baumanis palicis soli aiz labāko divpadsmitnieka - 13.pozīcija.

Zīmīgi, ka Biķernieku trasē sestdienas braucienos vairāki sportisti piedzīvoja avārijas jau pirmajā vai otrajā līkumā.

Tikmēr Eiropas čempionāta "SuperCar" ieskaitē Latvijas braucējs Jānis Veģeris pirmajā kvalifikācijas braucienā uzrādīja 13.ātrāko laiku, bet otrajā viņš atkrita uz pēdējo, 15.vietu, kuru pēc arī ieņem pēc diviem kvalifikācijas braucieniem. 

Svētdien sportisti aizvadīs divus atlikušos kvalifikācijas braucienus, bet vēlāk jau iesaistīsies cīņā par godalgotajām vietām.

Baumanis šosezon Norvēģijas posmā izcīnīja trešo vietu, bet iepriekšējā etapā Zviedrijā pie bronzas tika Nitišs no "GRX Taneco" komandas, kurš šosezon nepiedalās visos posmos.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 145 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, kuram ar 138 punktiem seko norvēģis Bakerūds. Tikmēr trešo vietu ar 129 punktiem ieņem līdera brālis Timijs Hansens, ceturtais ar 115 punktiem ir Niklass Grēnhelms, bet Baumanis ar 111 punktiem atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt Nitišs ar dalību divos posmos iekrājis 26 punktus un atrodams 16.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu