Norautas stalažas un iesprostotas govis. Vējš plosās Baltijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Urmas Luik

Svētdienas, 15. septembra, pēcpusdienā vētra Pērnavā paaugstināja jūras līmeni, un govis piekrastes pļavā tika iesprostotas, ziņo "Postimees". Tāpat pie mums - Latvijā - vējš uzdarbojies gan Liepājā - atraujot celtniecības stalažas no kādas daudzdzīvokļu mājas, kā arī līdz pēcpusdienai glābēji saņēmuši 23 izsaukumus uz vēja radīto postījumu vietām. 

» VUGD iesaka, kā rīkoties, kad plosās stiprs vējš

Apmēram vienā pēcpusdienā jūras līmenis Pērnavā bija 110 centimetrus virs vidējā, bet pēdējo stundu laikā tas ir sasniedzis 153 centimetrus un appludināja piekrastes pļavas. Par notikušo tika informēts dzīvnieku īpašnieks.

Arī uz ceļiem, kur šodien notika Tartu velomaratons, varēja redzēt vēja nogāztus kokus un pat apgāztu pieturu.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka arī Latvijā plosās spēcīgs vējš un piekrastes rajonos ir izziņoti oranžie brīdinājumi. Portāls "Liepājniekiem" dalījies ar video, kur Liepājā no kādas daudzdzīvokļu mājas ir norautas celtniecības stalažas, kuras bīstami līgojas līdzi brāzmainajam vējam.

Portāls vēsta, ka Liepājā vēja brāzmas sasniegušas 21 metru sekundē. Lielajā ielā vējš plosa deviņstāvu mājas stalažas. Šobrīd notiek nostiprināšanas darbi, lai tās nenogāztos pavisam. Lielā iela satiksmei esot slēgta.

» Spēkā oranžā līmeņa brīdinājums par stipru vēju

Video: Vējš plosa daudzdzīvokļu mājas celtniecības stalažas

Stiprā vēja dēļ vairāk nekā 6000 "Sadales tīkla" klientu traucēta elektroapgāde. Svētdien pēc plkst. 16 reģistrēti elektroapgādes traucējumi vairāk nekā 6000 AS "Sadales tīkls" klientu valsts vidus un ziemeļaustrumu daļā, tostarp Cēsu, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas, Madonas un Bauskas novada teritorijā, kā arī Kurzemē - Saldus novadā.

Līdz pēcpusdienai glābēji saņēmuši 23 izsaukumus uz vēja radīto postījumu vietām. Vairumā gadījumu izsaukumi saņemti par to, ka vējā nolauztie koki nokrituši uz ceļa braucamās daļas vai gājēju pārejas, savukārt Liepājā koks uzkritis uz dzīvojamās mājas jumta. Visvairāk izsaukumu saņemti Vidzemē un Rīgas apkārtnē - attiecīgi septiņi un seši.

VUGD atgādina - ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, iedzīvotājiem jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs svētdienas rītā visā valstī izsludinājis brīdinājumu par gaidāmu stipru vēju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu