Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

ASV miruša ārsta dzīvesvietā atrod vairāk nekā 2000 embriju mirstīgās atliekas (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdien, 3. septembrī, ASV, Ilinoisas štatā neilgi pēc ārsta Ulriha Hlopfera nāves, viņa dzīvesvietā tuvinieki atraduši aptuveni 2 000 embriju mirstīgās atliekas, vēsta BBC.

Ģimene embrijus atradusi pāris dienas pēc ārsta nāves, kad tuvinieki šķirojuši ārsta privātās mantas.

Ārsts Klopfers darbojies privātajā klīnikā, kura 2016. gadā tika slēgta, jo viņam tika atņemta ārsta licence. Ulrihs tika apsūdzēts saistībā ar likumdošanas neievērošanu. Viņš neziņoja attiecīgajām iestādēm par kādas 13 gadus vecas meitenes aborta veikšanu.

Tāpat ārsts nenodrošināja atbilstošus apstākļus operāciju veikšanai, vēsta ziņu aģentūra AP.

Ārsts, kura licence liecina par to, ka viņš klasificējas kā ārsts - osteopāts, vairākās tiesas sēdēs uzsvēris, ka 43 gadu laikā operācijas laikā viņš nav zaudējis nevienu pacientu.

"Sievietes paliek stāvoklī, vīrieši nē," tiesas sēdes laikā sacīja ārsts Klopfers. "Mums jāciena, ka sievietes pieņem šādus lēmumus, kas, viņuprāt, ir labākā izvēle. Es neesmu šeit, lai kādam diktētu. Es neesmu šeit, lai kādu tiesātu."

Kopumā ārsta dzīvesvietā tika atrastas 2 246 embriju mirstīgās atliekas. Patlaban notiek izmeklēšana.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu