Bolderājā šoferis bez tiesībām ietriecas žogā. Policija šofera draugu lokā atklāj virkni citus pārkāpumus

Noskaties sižetu!
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Baiba Aprāne / LETA

Otrdienas, 17. septembra, rītā sociālajos tīklos bija lasāms Bolderājas iedzīvotāju sašutums par kādu auto, kas naktī Stūrmaņu ielā bija taranējis žogu, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Kāds auto Stūrmaņu ielā avarējis ap plkst. 2. Tobrīd uz ietves neviens nav atradies, un neveiksme pie stūres beigusies vien ar sasistu mašīnu. Tomēr, lai arī var droši teikt, ka pats auto stūrētājs noteikti nevēlējās sastapties ar policistiem, kāds notikušā aculiecinieks par sadursmi ziņojis 112, vēsta raidījums.Vienlaikus dežūrdaļas dežurants sazinājās ar Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centru un palūdza pievērst lielāku uzmanību attiecīgajā adresē.

Brīdī, kad policijas darbinieki tuvojās izsaukuma adresei, saņemta informācija, ka avarējušais transportlīdzeklis nav redzamas videonovērošanas kamerās, taču netālu redzama četru personu rosība.

Kad policijas darbinieki tuvojās personām, visi četri iekāpa stāvlaukumā esošā automašīnā un uzsāka braukšanu. Policisti apturējuši automašīnu, atklāj raidījums.

Šoferis policistiem pasniedzis spēkrata reģistrācijas apliecību, taču nav spējis uzrādīt autovadītāja apliecību. Tās vietā viņš policistiem pasniedzis pasi.

Mirkli vēlāk secināts, ka vadītājam nav derīga autovadītāja apliecība, norāda raidījums.

Turpinot pārbaudi, noskaidrojies, ka šajā auto atrodas arī iepriekš sasistās mašīnas šoferis. Policistu vērība ļāvusi pamanīt gan sasistā automobiļa atslēgas, gan arī tā tehnisko pasi, kuru šoferis centies slēpt no policistu skatiem.

Vīrietis policistiem atzinies, ka avarējis. Pārbaudē konstatēts, ka arī avarējušā auto vadītājam nav derīga autovadītāja apliecība.

Tomēr arī ar šo atklājumu viss nebeidzās – pārbaudot abu pārējo automobili sēdošo personu datus, noskaidrojies, ka abi jaunekļi ir nepilngadīgi. 17 gadus vecajam pusaudzim nebija deklarētas dzīvesvietas, par ko viņa vecākiem pienāksies sods, savukārt 15 gadus vecais pasažieris pārkāpis aizliegumu atrasties uz ielas laika posmā no plkst. 22 līdz plkst. 7.

Arī pret viņa vecākiem nu ierosināta lieta par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, bet pats puika policijas pavadībā nogādāts mājās, norāda raidījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu