Apšaude Igaunijā: aizdomās turētais šāvējs līdz tiesai apcietināts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ierocis. Ilustratīvs attēls
Ierocis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Igaunijā tiesa pēc prokuratūras lūguma noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu vīrietim, kurš aizturēts aizdomās par to, ka pirmdien Narvā sašāvis citu vīrieti. 

» Igaunijā pirmdienas rītā notikusi apšaude

Viru apgabala prokuratūras prokurore Janika Kergmā sacīja, ka aizdomās turētais 49 gadus vecais vīrietis iepriekš ir saukts pie atbildības krimināllietā. 

Viņa skaidroja, ka aizdomās turētais uz cietušo, kurš ievainots rokā, vairākas reizes izšāva no šaujamieroča, atrodoties uz ielas un tādējādi apdraudot arī citu tuvumā esošu cilvēku veselību, dzīvību un īpašumu. 

Prokurore uzsvēra, ka apcietinājums ir nepieciešams, jo pastāv risks, ka līdz tiesas procesam aizdomās turētais var atkārtot uzbrukumu, kā arī varētu aizbēgt no Igaunijas, lai izvairītos no saukšanas pie atbildības. 

Viru apriņķa tiesa apmierinājusi prokuratūras lūgumu un aizdomās turētajam noteikusi apcietinājumu uz  diviem mēnešiem. 

Jau vēstīts, ka Igaunijas policija pirmdien aizturējusi 49 gadus vecu vīrieti aizdomās par 30 gadus veca vīrieša sašaušanu valsts ziemeļaustrumu pilsētā Narvā. Pēc policijas sniegtās informācijas, vīrietis ievainots rokā. Viņam sniegta medicīniskā palīdzība. 

Uzbrucēja, kurš aizbēga no notikuma vietas, aizturēts pirmdien pusdienlaikā, un aizturētais nav izrādījis pretošanos policijas darbiniekiem, norādīja policijā. 

Narvas policijas iecirkņa priekšnieks Sergejs Andrejevs sacījis, ka līdz šim apkopotā informācija liecina, ka šāvējs un cietušais ir bijuši pazīstami un incidenta motīvs ir personīgas nesaskaņas.  

Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR vēstīja, ka apšaude notikusi autostāvvietā pie piecstāvu dzīvojamās ēkas.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu