Zinātnieku naktī Rīgā aicinās iejusties zemūdens pasaules pētnieku lomā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Zinātnieku naktī, 27. septembrī, visā Latvijā notiks dažādi Eiropas Zinātnieku naktij veltīti pasākumi. Rīgā interesentus aicinās izzināt zemūdens pasauli un ekoloģisko apdraudējumu, vēsta Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Zinātnieku nakts vadmotīvs šogad ir "Zinātne nākotnei". IZM sadarbībā ar Latvijas Hidroekoloģijas institūta (LHEI) pētniekiem un fondu "Mammām un Tētiem" aicinās pasākuma apmeklētājus iejusties zinātnieku ikdienā.

Rīgas Brīvostas teritorijā ikvienam būs iespēja iepazīt zinātnes spēku un daudzveidību, izdzīvojot dažādu zinātnieku stāstus izstādē "#ZinātneLatvijai". Dalībniekiem būs iespēja iepazīt jūras zemūdens pasauli, apmeklēt Valsts vides dienesta zvejas kontroles un jūras monitoringa kuģi "Mare", noskaidrot, cik sāļa ir Baltijas jūra, izmēģināt spektrometru plastmasas identificēšanai, noklausīties Evijas Gulbes pasakas "Plastmasas lietus" publisko lasījumu un piedalīties citās radošās un izzinošās aktivitātēs, stāstīja ministrijā.

Tāpat ministrijā skaidroja, ka pasākuma apmeklētājiem būs jādomā analītiski un radoši, meklējot atbildes uz sabiedrībai aktuāliem jautājumiem par ekoloģiju. Interesentus aicinās risināt dažādus izaicinājumus zinātnē, uzlabojot ikdienas dzīves kvalitāti un saudzējot dabu.

Eiropas Zinātnieku nakts aktivitātes Rīgas Brīvostas teritorijā finansētas Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta "Integrētie nacionālā līmeņa pasākumi Latvijas pētniecības un attīstības interešu pārstāvības stiprināšanai Eiropas pētniecības telpā" ietvaros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu