Patversmē rezervēti gandrīz visi Ilģuciema mazsunīši. Jaunajiem saimniekiem būs jāšķiras no prāva ziedojuma (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iļģuciemā izglābtie mazsunīši dzīvnieku patversmē "Ulubele".
Iļģuciemā izglābtie mazsunīši dzīvnieku patversmē "Ulubele". Foto: Žulijens Kulibali

Iepriekš jau vēstījām par kādu sievieti Iļģuciemā, kuras dzīvoklī šī gada 26. jūnijā atrasti 57 mazo šķirņu sunīši, kas dzīvojuši antisanitāros apstākļos. LTV raidījums "Panorāma" noskaidrojis, ka lielākajai daļai mājdzīvnieku jau ir atrasti jauni potenciālie saimnieki. Dzīvnieku patversmē "Ulubele" gan brīdina - kurš katrs mīluļus uz mājām nevarēs vest.

Interese par dzīvniekiem ir bijusi milzīga, jo lielākā daļa no nepiemērotos apstākļos turētajiem suņiem ir punduršpici, kas ir ļoti populāri. Potenciālajiem saimniekiem gan priekšā vēl sarunas ar "Ulubeles" darbiniekiem, kā arī jārēķinās ar līdzmaksājumu dzīvnieku patversmei.

Baltā sunīte Liza ir viena no izņemtajiem suņiem. Ļizai ir ādas saslimšana, un pēc ārsta secinājumiem viņa ir akla, taču tas netraucē viņai būt barvedei un komandēt visus pārējos suņus. Patversmes darbinieki ir pārliecināti, ka sunīte tomēr kaut ko redz.

"Viņa man tagad ļauj pieskarties, viņai pirmās divas nedēļas nevarēja pieskarties vispār. Slēpās tālākajā stūrī un rūca visiem virsū. Baidījās, bet tagad ļaujam glaudīt vēderiņu," stāsta dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone. "Tagad ir milzīgs progress, mēs ejam nokārtoties uz autiņa un guļam guļvietā, daudz darba, jāvaktē, un šodien ir daudz darba, jo tik daudz cilvēku te nav bijuši nekad."

Par iespēju tikt pie suņiem patversme informēja sociālajos tīklos, un dienas laikā gandrīz visi veselie suņi rezervēti.

Lielākā daļa no suņiem ir šobrīd populārie punduršpici, kuru cena tirgū var sasniegt vienu tūkstoti eiro. Daži no suņiem ir jorkšīras terjeri vai to jaukteņi. Šoreiz patversme nolēmusi, ka jaunajiem saimniekiem būs jāiztur ne tikai nopietnas intervijas, bet jāšķiras arī no ziedojuma 100 līdz 300 eiro apjomā, lai iegūtu aprūpē dzīvniekus.

"Patversme nav veikals, saimniekiem būs līdzmaksājums, jo mums jāuztur citi dzīvnieki, piemēram, vecie, kurus adopcijai izvēlas reti," norāda Ilze Džonsone.

Potenciālie saimnieki joprojām nav atrasti tiem suņiem, kuriem ir veselības problēmas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu