"Jumts ir avārijas stāvoklī!" Apdraudēta atvadu ceremoniju norise Rīgas krematorijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Bojāta jumta seguma dēļ šoruden varētu būt apdraudēta atvadu ceremoniju norise Rīgas krematorijā, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments budžeta grozījumos ir lūdzis 47 435 eiro, lai nodrošinātu Varoņu ielā 3a esošās krematorijas jumta nomaiņu.

» Samesti kaudzē automašīnas kravas nodalījumā: Atklāts, kā apbedīšanas birojs Igaunijā pārvadā nelaiķus

Krematorijas ēka pieder Rīgas domei, un tās faktiskais uzturētājs ir departaments, bet apsaimniekotājs - SIA "Rīgas kremācijas centrs-krematorija". Pēc departamenta paustā, ēkas jumta segums ir avārijas stāvoklī un to nepieciešams pilnībā nomainīt.

"Tehniskās apsekošanas laikā konstatēts, ka jumta seguma retinātais dēļu klajs ir satrunējis no mitruma, kurš rodas tāpēc, ka tek jumta cinkotā skārda segums, kurš ir caurs," skaidro departamentā.

Bojātā jumta dēļ tiekot apdraudēta bēru ceremoniju apmeklētāju drošība ēkas lielajā un mazajā atvadu zālē, sevišķi lietus laikā, kā arī kūstot sniegam.

"Uzņēmums nevar garantēt, ka šo iemeslu dēļ rudens un ziemas periodā vispār būs iespējams veikt atvadu ceremonijas lielajā zālē," pauž pārstāvji.

Jumta nomaiņai nepieciešamos līdzekļus departaments lūdzis budžeta grozījumos, par kuriem galīgo lēmumu pieņems Rīgas dome.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu