Anglijā izsolē pārdotas Hitlera sievas apakšbikses (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eva Brauna un Ādolfs Hitlers.
Eva Brauna un Ādolfs Hitlers. Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien, 19. septembrī, izsoļu nama "Humberts & Eliss" klients gandrīz par pieciem tūkstošiem dolāru iegādājies Hitlera sievas Evas Braunas apakšveļu, vēsta portāls CNN. 

Eva Brauna, kura sākotnēji oficiālos avotos tika minēta kā Hitlera fotogrāfe, 1945. gadā kļuva par viņa sievu. 

Šis viņas intīmais apģērba gabals, apakšbikses, ar izšūtu monogrammu nācis no kādas privātas kolekcijas, kas galvenokārt sastāvot no Otrā pasaules kara Eiropas valstu personību relikvijām. Apakšbikses pārdotas par 3,700 mārciņām jeb 4,620 dolāriem. Tas pats anonīmais pircējs iegādājies arī Braunas zīda naktskreklu par 2,600 mārciņām.

Lielbritānijas izsoļu nams "Humberts & Eliss" pārdevis arī ar zeltu pārklātu aproci ar svastikas simbolu, kas piederējusi vienam no Trešā reiha militārajiem līderiem, Hermanim Gēringam. 

"Joprojām saglabājas interese par slavenu cilvēku personīgajām lietām un ikdienā lietotiem objektiem. Pat, ja nav skaidri zināms konkrētā objekta izcelsmes avots, cena par priekšmetu tik un tā ir augsta," stāsta izsoļu nama pārstāvis Džonatans Humberts.

Lielbritānijā nav pretlikumīgi pārdot Trešā reiha personību personīgās lietas, taču daudzi izsoļu nami atsakās no šāda veida izsolīšanas.

"Mēs uzskatām, ka nav piedienīgi izsolīt šādus objektus peļņas gūšanai vai jebkāda cita iemesla dēļ.

Šādām vēstures liecībām būtu jāatrodas arhīvos, muzejos vai jākalpo par piemēriem izglītošanās nolūkos," saka Kārena Poloka, Holokausta Izglītošanas fonda vadītāja.

Lielbritānijā vairāki vadošie izsoļu nami un pārdošanas portāli ir atteikušies izsolīt ar Otro pasaules karu saistītus objektus. Daudzās valstīs pilnība aizliegts šādas lietas pārdot. Iespējams, ka ir pienācis laiks skaidrāk formulēt ar līdzīgu priekšmetu pārdošanu saistītos likumus, norāda Poloka. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu