Dopinga skandāla dēļ krievu augstlēcēja ir gatava mainīt valsti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marija Lasickene
Marija Lasickene Foto: EPA/Scanpix

Ja Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) atkārtoti tiks diskvalificēta, šīs valsts sportisti trenēsies ārzemēs, kārtējo iespējamo dopinga skandālu komentē slavenā krievu augstlēcēja Marija Lasickene.

Svētdien Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) apšaubīja no Maskavas antidopinga aģentūras iegūto datu autentiskumu un var lemt par jaunu diskvalifikāciju. WADA devusi Krievijai trīs nedēļas laika, lai atspēkotu apgalvojumus par Maskavas antidopinga laboratorijas datu manipulācijām.

"Pēdējā laikā esmu pietiekami daudz runājusi par to, ka nav pārliecības par mūsu [Krievijas vieglatlētu] dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs," šaubas pauž sportiste.

"Esam gatavi uz jebkuru variantu. Ja atkal apstādinās RUSADA darbu, trenēsimies ārpus Krievijas robežām, kur būs pieejami starptautiskajiem uzraugiem," sociālajā vietnē "Instagram" raksta Lasickene, kura starptautiskās sacensībās startē zem neitrāla karoga.

Pirms trim gadiem no Krievijas vieglatlētiem olimpiskajām spēlēm tika pielaista tikai tāllēcēja Darja Kļišina.

"Mēs vairs neesam tie, kas bijām pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tagad mēs līdz pēdējam cīnīsimies par savām iespējām startēt olimpiskajās spēlēs. Uz nekādiem kolektīviem risinājumiem mēs vairāk neparakstīsimies. Ja vajadzēs vērsties Sporta arbitrāžas tiesā, es iešu un cīnīšos tur par sevi," savu nostāju pauž augstlēcēja.

"Netaisos izlaist savas otrās olimpiskās spēlēs pēc kārtas, tikai tādēļ, ka kāds pilnībā nespēj pildīt savus pienākumus," uzsver Lasickene.

Sportiste jau jūnijā aicināja Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) amatpersonas un trenerus atkāpties no saviem amatiem. Tiesa, sezonas līderes aicinājums neguva atsaucību.

"Teikšu tikai vienu: šīs situācijas ķīlnieki ir sportisti, nevis VFLA vadība, kā mums to cenšas pasniegt Šļahtina kungs [VFLA prezidents]," uzsver Lasickene.

Pirmdien par pētījumu diskutēja arī Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) padomes sēdē Dohā, kur tika lemts jau 12.reizi pagarināt VFLA diskvalifikāciju.

Krievijas vieglatlētikas federācijas darbība ir apturēta kopš 2015.gada. Dohā 29 Krievijas vieglatlēti startēs kā neitrālie sportisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu